Les startups de Barcelona treballaran amb la japonesa Fukuoka

La spin-off Mitiga Solutions ha participat en unes jornades d’emprenedoria celebrades a la ciutat japonesa

Els membres de l'equip de Mitiga Solutions Els membres de l'equip de Mitiga Solutions

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat aquest divendres un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.

Un equip de l’agència de desenvolupament local i econòmic de Barcelona s’ha desplaçat al nord de l’illa de Kyushu, on és Fukuoka, tant per tancar aquest acord com per participar d’unes jornades d’emprenedoria, a on hi haurà diferents taules rodones i es debatrà sobre les noves tendències del mercat. A més a més, Barcelona Activa hi ha anat amb una startup catalana, Mitiga Solucions, per participar en una de les competicions dins de l’esdeveniment al Japó. Al febrer de 2018, l’empresa havia guanyat diferents guardons, entre ells, el Premi del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa.

Més info: Barcelona Activa s'endú tres startups al Japó

Mitiga Solutions és una spin-off del Barcelona Supercomputing Center, creada per minimitzar l’impacte de les erupcions volcàniques en el sector de l’aviació, així com la prevenció de terratrèmols i ciclons tropicals gràcies a la computarització de dades. Precisament, Fukuoka és elogiada pels seus espais verds en la seva àrea metropolitana i la cura pel medi ambient. La ciutat és l’epicentre econòmic de la regió, amb una economia focalitzada en el sector serveis.

Des de Barcelona Activa apunten que Fukuoka és també la ciutat amb més startups del Japó 

Fukuoka és també la ciutat amb més startups del Japó, amb moltes avantatges en el llançament de companyies emprenedores, per la qual cosa és on s’obren més negocis en tot el país. Les infraestructures com el port i l’aeroport, fan que sigui un lloc estratègic per a la logística i l’establiment de nous negocis.

Anàlisi de mercat i impacte en l’economia local

A partir d’aquest programa d’intercanvi, es preveu una fluïdesa entre les relacions empresarials que afavorirà les dues economies, ja que les empreses locals de cada ciutat obtindran una prospecció del mercat i un estudi exhaustiu del seu sector abans d’implantar els seus serveis a l’estranger.

Una de les startups de Fukuoka participarà el programa de prospecció de mercat de Barcelona Activa al MWC 2019

D’una altra banda, el proper mes de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress 2019, una de les startups de Fukuoka vindrà a Barcelona a participar en el programa de prospecció de mercat de Barcelona Activa. La companyia escollida participarà, per tant, dins del marc ja consolidat del 4YFN, un referent mundial quant a la utilització del mòbil i la tecnologia per a l’expansió i creixement dels negocis.

Més informació
La UE i el Japó signen un nou acord de lliure comerç
Avui et destaquem
El més llegit