Tanca l'empresa centenària Aigua de Vilajuïga

La companyia fundada l'any 1904 cessa l'activitat després de 110 anys

L'empresa Aigua de Vilajuïga fundada l'any 1904 ha tancat portes. L'alcaldessa del municipi, Joana Cobo, ha confirmat que aquest dimarts s'ha reunit amb la gerent de la companyia i que el dilluns es va comunicar als treballadors el cessament de l'activitat. Segons Cobo, la distribució de productes ja està tancada i durant les properes setmanes només es dedicaran a recollir els envasos retornables amb els quals s'embotellava l'aigua.

"Es tracta d'una mala notícia per Vilajuïga perquè es perd la possibilitat de continuar comercialitzant una aigua mineral molt reconeguda arreu", diu Cobo. Des de l'Ajuntament esperen que això no sigui un punt i final i que alguna altra empresa s'interessi per continuar l'activitat.

"Se'ns apaga un símbol amb el qual hem conviscut tota la vida", assegura l'alcaldessa. I és que l'empresa es va fundar fa més de més de 110 anys per part de sis famílies empordaneses després que les aigües d'aquesta deu obtinguessin la declaració de minero-medicinals i d'utilitat pública.

La deu de l'aigua neix al peu de la Serra de Verdera al massís del Cap de Creus. La seva qualitat és àmpliament reconeguda. Tant és així que el propi pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida. L'any 1929, a més, va rebre un diploma d'honor a l'Exposició Universal de Barcelona.
Avui et destaquem
El més llegit