• Territori
  • El 'tarongetti' amb premi es beu a Catalunya

El 'tarongetti' amb premi es beu a Catalunya

L'empresa Elixirs de Ponent presenta un nou licor natural de taronges ecològiques mediterrànies guardonat internacionalment

    El llimonetti i el tarongetti de l'empresa Elixirs de Ponent | Cedida
    El llimonetti i el tarongetti de l'empresa Elixirs de Ponent | Cedida
    Redacció VIA Empresa
    Barcelona
    02 de Maig de 2018

    Dels creadors del Llimonetti arriba el Tarongetti. Elixirs de Ponent, empresa d'Almacelles (Segrià) fundada per Gerard Barsalà, acaba de rebre un nou reconeixement internacional pel llançament del seu segon producte de la gamma de licors naturals i ecològics

     

    El Tarongetti ha sigut guardonat amb la medalla d'or al Catavinum World Wine & Spirits competition 2018, celebrat a Vitoria a principis d'abril, i on competeixen 3.840 caves, vins i begudes destil·lades d'arreu del món. Un premi que se suma a la medalla de bronze rebuda pel Llimonetti aquest mateix any pel Berlin International Spirits Competition 2018

     

    Més concretament, el Tarongetti és un licor natural, elaborat després d’un procés de maceració d’una selecció de taronges mediterrànies procedents de l’agricultura ecològica. El resultat d’aquesta fusió permet obtenir un licor natural amb una elaboració 100% artesanal, que es diferència dels licors industrials perquè no porta cap additiu ni colorant artificial.

    Un licor solidari

    A part dels seus atributs naturals, el Tarongetti i el Llimonetti tenen un component social i un valor solidari. Un cop elaborat, els processos d’emmagatzematge, etiquetatge, packaging i la seva distribució són cosa de Servilogic que és el servei logístic de la Fundació Aspros integrada per persones amb discapacitat intel·lectual.

    Enguany, Elixirs de Ponent té previst incrementar els punts de distribució de tots dos licors. “Actualment, tenim 35 llocs de venda i ens volem estendre per tota Catalunya, especialment a establiments i grans superfícies de tot el territori”, assegura Barsalà. De fet, la companyia catalana està buscant un distribuïdor de begudes a Barcelona, Girona i Tarragona.

    Amb l'empenta del Tarongetti, l’empresa preveu doblar la facturació, passant dels 50.000 als 100.000 euros anuals. Al mateix temps, està previst contractar una persona més, de manera que la producció també es duplicarà fins a arribar a les 1.000 ampolles mensuals. Tot el procés d’elaboració dels licors, des que se seleccionen les llimones i les taronges fins que es comercialitza l’ampolla, dura un mes. Com a projectes de futur, ja es treballa en el licor de camamilla i el de fruits del bosc que aviat es comercialitzaran.