Tarragona, la demarcació on augmenten més els accidents laborals

CCOO denuncia la normalització de la sinistralitat i reclama una reforma "urgent" del model preventiu

Elisabeth Foix, responsable de Salut Laboral de la Unió Intercomarcal de Tarragona; Javier Pacheco, secretari General de CCOO Catalunya; i Mònica Pérez, responsable de Salut Laboral en la presentació de l'informe anual sobre sinistralitat laboral | ACN Elisabeth Foix, responsable de Salut Laboral de la Unió Intercomarcal de Tarragona; Javier Pacheco, secretari General de CCOO Catalunya; i Mònica Pérez, responsable de Salut Laboral en la presentació de l'informe anual sobre sinistralitat laboral | ACN

La demarcació de Tarragona és on han augmentat més els accidents laborals durant la jornada aquest 2022 respecte al 2021 i n'ha registrat 100. Aquesta és una de les principals xifres recollides en l'informe anual sobre sinistralitat laboral presentat per CCOO. Aquest increment és deu a l'augment dels accidents lleus. Pel que fa als greus, s'han mantingut amb 49 i els mortals han disminuït amb onze.

Des de CCOO comenten que les malalties professionals han disminuït en el nombre de casos i assenyalen a les mútues com a responsables de no notificar aquest tipus de casos. A més, denuncien la manca d’inversió en activitats preventives.

A Catalunya, les persones mortes a la feina es xifren en 111, una dada "escandalosa", segons els sindicalistes, que indica que s'han recuperat nivells prepandèmics. Des del sindicat també han denunciat la normalització de la sinistralitat i la infranotificació de les malalties, i han reclamat reformar urgentment el model preventiu.

Més informació
Catalunya registra 631 accidents laborals greus i 103 morts el 2022
Els treballadors catalans pateixen un 15,18% més d'accidents laborals
Augmenten un 10% els accidents laborals a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit