El 80% de les segones residencies a Tarragona tenen problemes de manteniment

Així ho recull un informe del Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació

Imatge d'uns apartaments a Cambrils | Cedida Imatge d'uns apartaments a Cambrils | Cedida

El 80% de les segones residències a les comarques de Tarragona tenen problemes de manteniment, segons un informe del Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació. La baixa ocupació i la manca d’interès dels propietaris per dur a terme millores, principalment per la curta estada a l’estiu, provoca que aquests edificis desenvolupin problemes importants dins l’estructura. L’organisme assegura com, habitualment, les administracions públiques exclouen les segones residències dels ajuts a la rehabilitació. 

Concretament, a la Costa Daurada, els municipis amb una major afectació són Roda de Berà, Salou, Calafell, Cunit, Altafulla, Torredembarra, Cambrils, el Vendrell i Vila-seca. El COAATT recorda als propietaris d’habitatges i les comunitats de veïns l’existència de vies de finançament com és el cas dels fons europeus Next Generation. L’aïllament de façanes, el canvi de ponts tèrmics o la incorporació d’eines d’energia renovable són algunes de les accions més destacades per millorar aquests espais. 

En un altre ordre, Catalunya es manté com la primera destinació turística de l’Estat, després de registrar 7,9 milions de visitants durant els primers sis mesos de l’any. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi publicat per l’Institut Nacional d’Estadística. Per països d'origen destaquen els francesos (14,9%) i els britànics (13,8%). Només al mes de juny, els turistes estrangers arribats a Catalunya van gastar un total de 2.179 milions d'euros, el que suposa un increment del 17% si es compara amb el mateix mes de l'any passat.

Més informació
La compravenda d'habitatges a Catalunya cau un 5,8%
La Generalitat facilita la rehabilitació energètica d’habitatges en el marc dels Next Generation EU
El sector privat construeix el 80% d'habitatges de protecció oficial a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit