Tarragona registra una ocupació comercial del 75 %

Un estudi municipal revela que hi ha 3,87 comerços per cada 100 habitants

Els comerços, importants a Tarragona
Els comerços, importants a Tarragona
La ciutat de Tarragona registra una ocupació comercial del 75 %, segons un estudi presentat aquest dilluns per la regidora de Comerç, Patricia Anton, que afirma que la situació és similar a la d'altres municipis. La ciutat té 3.212 botigues i 2.415 estan ocupades, si bé, a diferència d'altres municipis, no hi ha cap barri que concentri l'activitat, segons l'estudi elaborat per Eixos.cat.

Malgrat aquesta dispersió, el centre i la Part Alta (el barri vell) són els que presenten més activitat comercial i, per contra, la Part Baixa (la zona marinera) és la que menys botigues concentra, però una de les que ofereix més bars i restaurants juntament amb la Part Alta.

L'informe revela que hi ha 3,87 comerços per cada 100 habitants i un 26,3 % d'establiments, que generen una especial atracció comercial, xifres que cauen al barri pesquer, amb dues botigues per cada 100 habitants i una ocupació del 55,7 %.

De l'estudi també es desprèn certa especialització de carrers, com les sabateries al carrer Unió i les joieries al de Sant Agustí, concentració que obeeix, segons l'informe, a què els consumidors busquen comparar. També ha crescut el volum de botigues de menjar ràpid, botigues de verdures i records turístics i han baixat les joieries, botigues de fotografia i electrodomèstics, productes financers i construcció.
Avui et destaquem
Comentaris