Tengui, l'aplicació catalana per potenciar el comerç de proximitat

Tengui és una alternativa a la venda online actual i facilita la connexió entre els consumidors i les botigues de barri

Un dels comerços adherits a Tengui | Cedida Un dels comerços adherits a Tengui | Cedida

Tres joves emprenedors de Santa Coloma de Farners han creat Tengui, una aplicació mòbil gratuïta que permet trobar els productes i serveis que els consumidors necessiten en els comerços físics del seu voltant. D'aquesta manera, Pau Horta, Christian Oliva i Xavier Sureda volen incentivar la compra física al comerç de proximitat, utilitzant una solució "senzilla" per a botigues i consumidors. En menys de tres mesos des del llançament de l’APP, hi ha registrades més de 200 botigues entre Girona i Barcelona. La previsió dels emprenedors és expandir el projecte més enllà de Catalunya.

A diferència d’altres models de venda online, són els consumidors els que diuen què necessiten i els comerços, sense haver d’incloure els seus estocs a cap plataforma, responen si ho tenen o no. Això suposa un gran estalvi de temps per ambdues bandes, ja que els comerços no han de digitalitzar els seus productes ni dedicar temps a gestions d’e-commerce ni enviaments, ja que els clients ho van a comprar directament a la botiga.

Els consumidors no han de revisar llistes de productes de diferents establiments ni fer viatges innecessaris a les botigues del barri, donat que, a través de l’APP, el comerç els informa de si disposa del producte que cerquen.

Potenciar el comerç de proximitat

Pau Horta, un dels socis fundadors del projecte, explica que “amb Tengui volem ser una alternativa a la compra en línia, ja que, moltes vegades, hem escoltat gent que diu que no va a les botigues del seu barri perquè no trobarà el que busca” i afegeix: "Volem trencar aquests prejudicis, posant al mercat una eina senzilla i gratuïta a través de la qual cercar, als comerços de proximitat, els productes i serveis que un necessita".

Tengui ha rebut el Premi Talent Cambra 2021, en la categoria Comerç i Fires, que lliura la Fundació Impulsa Talentum XXI.

Avui et destaquem
El més llegit