El 'top manta' fa perdre 65 milions d'euros l'any als comerços de Barcelona

Pimec hi suma 69 milions d'euros més de l'impacte negatiu per a la indústria i denuncia que cada manter costa 1.400 euros anuals a la hisenda municipal

Segons Pimec, a Barcelona hi ha uns 875 manters | iStock Segons Pimec, a Barcelona hi ha uns 875 manters | iStock

Pimec ha quantificat en 65 milions d'euros l'impacte negatiu que el top manta té sobre el comerç de proximitat de Barcelona. A més, hi suma 69 milions d'euros més que la indústria estaria perdent per causa de la comercialització de falsificacions. En total, 130 milions d'euros d'impacte, segons l'estudi elaborat per l'Observatori de PIMEComerç. Segons el mateix, cada manter li costa anualment a la hisenda municipal de Barcelona uns 1.400 euros, "el que significa que cada any l'Ajuntament de Barcelona deixa d'ingressar pel cobrament de llicències municipals més d'1,2 milions d'euros".

Més info: El ‘Top Manta’ amplia el catàleg

L'estudi fa una aproximació que apunta que hi ha uns 875 manters a Barcelona, tot i que afegeix que en èpoques de màxima afluència turística poden arribar a ser "més de 1.000 o fins a 2.000". Amb aquesta xifra de gairebé 900 és amb la que la patronal ha calculat que l'impacte de la seva activitat supera els 130 milions d'euros. 

La patronal estableix que un dels principals problemes d'aquest impacte negatiu envers el comerç és que aquest veu durant l'any "com altres competidors deslleials realitzen la seva activitat sense haver d'afrontar obligacions tributàries, ni laborals, ni llicències d'activitat, ni limitacions d'horaris". A més, "no constata cap voluntat política per acabar amb aquest problema que ha tingut un creixement exponencial els últims anys en part degut a la permissivitat".

Més informació
Municipals de Barcelona: entre l'habitatge i el top manta
La Generalitat fa campanya contra el ‘top manta’
'Top Manta': el joc de passar-se la pilota competencial s'ha d'acabar
Avui et destaquem
El més llegit