La Generalitat fa campanya contra el ‘top manta’

El Govern alerta sobre la inseguretat del producte, el perjudici a l'activitat econòmica regularitzada i els grups organitzats darrere la venda ambulant

Una imatge del Top Manta al Passeig Joan de Borbó de Barcelona | PGF Una imatge del Top Manta al Passeig Joan de Borbó de Barcelona | PGF

La Generalitat ha engegat una campanya per conscienciar la ciutadania contra el fenomen del top manta sota el lema “No t'enganyis, no només compres un producte fals”. La iniciativa està impulsada pel Departament d'Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, i alerta sobre la inseguretat dels productes venuts (en termes de salubritat i requisits de seguretat), el perjudici a l'activitat econòmica regularitzada i els grups organitzats darrere la venda ambulant.

La campanya inclou 40.000 cartells i 300.000 díptics en català, castellà, anglès i francès, que s'estan distribuint arreu de Catalunya a través d'ajuntaments, Oficines de Turisme, Ferrocarrils de la Generalitat, Metro de Barcelona i Rodalies Renfe, entre d'altres. La campanya incideix especialment en aquelles zones on es concentra un major volum de venda ambulant, com és el cas de Barcelona i la seva àrea metropolitana i les zones costaneres.

A més de la campanya gràfica, s'estan duent a terme accions de difusió a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i altres suports, com pantalles informatives a les màquines d'expedició de bitllets a Rodalies i als vagons de Ferrocarrils de la Generalitat. A més, entitats com Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i Pimec Comerç, a més d'altres associacions d'àmbit local, comarcal i sectorial, participen en aquesta iniciativa informativa i de conscienciació.

Més informació
"Barcelona és el paradís del Top Manta"
Seat obrirà una 'megabotiga' al centre de Barcelona
Enèsima reprimenda de Brussel·les a Madrid
Avui et destaquem
El més llegit