El tràfic al Port de Tarragona creix un 20%

Prop de 29 milions de tones de mercaderies van passar per la infraestructura durant els primers 11 mesos de l'any

El Port de Tarragona recupera nivells de trànsit de 2018 | EP El Port de Tarragona recupera nivells de trànsit de 2018 | EP

El tràfic al Port de Tarragona ha crescut un 20% fins al novembre en termes interanuals. La infraestructura ha registrat fins a 28,8 milions de tones de mercaderies, amb 2,5 milions de tones en escales de vaixells durant el darrer any. Segons ha comunicat el mateix Port, les dades acumulades d'enguany situen l'activitat a la infraestructura "en una situació molt similar a la de 2018".

Per sectors, els líquids a granel han liderat el tràfic al port amb 1,7 milions de tones mogudes, un increment en comparació amb el mateix període de 2020 d'un 23,4%. La càrrega a granel també ha registrat un augment significatiu, amb un 47,6% més mercaderies d'aquest estil que durant els 11 primers mesos de l'any anterior.

Per tipus de mercaderies, els productes energètics han mostrat el creixement més significatiu, de fins al 32,3%, amb 1,7 milions de tones transitades, mentre que la construcció mostra un creixement en el trànsit dels seus productes d'un 106%, amb unes 145.600 tones. Segons ha destacat el mateix organisme, el mes de novembre va suposar el "tercer millor període de l'any" en escales de vaixells, amb unes 227, només superades per setembre i octubre.

Més informació
El Port de Tarragona mou més 3 milions de tones de mercaderies
Arriba al Port de Tarragona el primer creuer turístic en un any i mig
Avui et destaquem
El més llegit