"L'última oportunitat" per a la digitalització de pimes i autònoms

El director general de Telefònica a Catalunya reivindica que "l'Espanya rural està avui més ben connectada que l'Europa urbana"

Trobada virtual organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat amb el director general de Telefonica a Catalunya |Cedida Trobada virtual organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat amb el director general de Telefonica a Catalunya |Cedida

"És l'última oportunitat per a les pimes i els autònoms que encara no s'hagin digitalitzat. Les que no abordin ja el procés de transformació digital no tenen cap futur". Aquesta és la reflexió feta per José Manuel Casas, director general de Telefònica a Catalunya, durant una trobada organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat.

El 5G i el desplegament de la fibra als polígons industrials van ser dues de les grans qüestions que es van posar sobre la taula. Casas apunta així que els fons europeus serviran precisament per estendre la fibra òptica i el 5G.

José Manuel Casas: "L'Espanya rural està avui més ben connectada que l'Europa urbana"

Tot i això, destaca la connectivitat arreu de l'Estat: "L'Espanya rural està avui més ben connectada que l'Europa urbana. Més del 70% de les empreses i llars del nostre país compten amb fibra òptica, més del 90% de la població té 4G i més del 80% té 5G". "Aquesta quarta revolució industrial ens ha enxampat molt més preparats en infraestructures, però també és veritat que el 30% restant és un desafiament", explica. 

Per arribar a tots els racons, Casas ha llançat un missatge a l'administració per sumar forces amb les operadores privades per poder arribar a zones que són deficitàries per la poca població. A més, recalva la importància de disposar de més seguretat per fer front als ciberatacs, que durant el 2020 es van multiplicar per cinc.

Més informació
Nova fusió entre Telefónica i l'anglosaxona Virgin
Telefónica duplica els beneficis tot i la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit