Victor Kuppers, protagonista de la 24a Nit Empresarial UEA

La cita tindrà lloc el 16 de maig a Santa Margarida de Montbui i comptarà amb una ponència estrella d'un dels conferenciants més sol·licitats

La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ja ha presentat la 24a edició de la seva Nit Empresarial | Cedida La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ja ha presentat la 24a edició de la seva Nit Empresarial | Cedida

La 24a Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ja té data: serà el dijous dia 16 de maig de 2024 a partir de les 18:30h. Enguany, la cita se celebrarà a una nova nau industrial ubicada al polígon Plans de la Tossa de Santa Margarida de Montbui (Anoia), que ja penja el cartell de complet. Amb el lema Imprescindibles, la patronal anoienca emfatitza el teixit empresarial com a columna vertebral de la societat, on les empreses són els motors que impulsen el progrés i la innovació d'un territori. L'esdeveniment té l'objectiu de mostrar la força del teixit empresarial i industrial anoienc

En aquesta línia, Joan Mateu, president de la UEA exposa que aquest és "l'esdeveniment més important" que l'entitat fa cada any a l'Anoia. "Es tracta de l'esdeveniment de networking per excel·lència, un espai de trobada per tots els diferents agents socials i econòmics del territori. Aprenem i ens ho passem bé", explica Mateu. La Nit Empresarial suposa una jornada de referència per al sector empresarial de l'Anoia, una comarca que està creixent darrerament. "Som una comarca amb un pes industrial molt important. Hi ha sectors que estan funcionant molt bé i d'altres on costa una mica més. L'empresa industrial i la tecnològica estan en bons números, estan aguantant prou bé, però és veritat que les companyies de servei estan patint més", assegura Mateu. "El nostre territori està molt castigat per la taxa d'atur, som dels territoris amb pitjors registres a la província de Barcelona, però les dades s'han reduït bastant i la perspectiva és bona", matisa.

"Som una comarca amb un pes industrial molt important; estem castigats per la taxa d'atur, però les dades s'han reduït bastant i la perspectiva és bona", assegura Mateu

De cara a l'edició d'aquest 2024, la 24a Nit Empresarial UEA comptarà amb el conferenciant Victor Kuppers com a gran convidat. Llicenciat en ADE i Doctor en Humanitats, es tracta d'un dels ponents més sol·licitats del panorama. És formador, conferenciant i ha donat classes a la UB, a la UIC i a la UAB. Anteriorment, va treballar com a vicepresident de Barna Consulting Group i research assistant d'IESE. Kuppers oferirà la ponència Viure amb entusiasme, on exposarà com el fet de treure la millor versió de nosaltres mateixos fa que treballem i vivim amb passió i entusiasme.

Tornen els Premis UEA

Un discurs durant la passada Nit Empresarial UEA, celebrada el 2023 | Cedida
Un discurs durant la passada Nit Empresarial UEA, celebrada el 2023 | Cedida

Un dels moments més esperats de la Nit Empresarial és el lliurament dels Premis UEA. Seguint la tònica del darrer any, la junta directiva de la UEA ha proposat tres empreses finalistes per cada categoria: a la Trajectòria Empresarial; a l'Empresa Innovadora; a la Capacitat Emprenedora i al Compromís Social. En aquest sentit, les companyies finalistes a la Trajectòria Empresarial són les següents: Caves Bohigas, Codina Metall i Maquinària Agrícola Solà; els finalistes a l'Empresa Innovadora són Àuria Cosmètics, Cargols Cal Jep i Meritem; a la Capacitat Emprenedora: Dorsan, Papers Catalunya i Tallers Bascompte; i al Compromís Social: Igualadina de Depuració i Recuperació, Innovapack i Somiatruites.

Del 16 al 30 d'abril, els socis de la UEA podran votar a les empreses per tal que sigui un procés participatiu. Per tant, com a empresa associada a la UEA es pot votar a una sola firma finalista per cadascuna de les quatre categories i cada soci només pot votar una sola vegada. Al web de l'entitat organitzadora es pot conèixer els motius que han portat a cada companyia a ser escollida per optar al guardó d'enguany. El veredicte i el lliurament dels Premis UEA es farà públic durant el transcurs de la Nit Empresarial, on també es farà un reconeixement a les empreses associades a l'entitat que aquest 2024 celebren un aniversari destacat.

Els participants per cada una de les quatre categories dels Premis UEA ja estan disponibles al web de l'entitat

Tal com deia Mateu, l'essència de la Nit Empresarial UEA és el networking. Per tal d'afavorir les relacions professionals i comercials, l'esdeveniment oferirà, tant a l'inici de l'acte com al final, un espai de relació, amenitzat per un grup de música. Els assistents podran gaudir d'un aperitiu a peu dret fins que comenci la gala. El preu per als socis de la UEA és de 85€, mentre que els no socis hauran de pagar 98€. El tiquet inclou l'accés a l'esdeveniment, el sopar i la copa chill-out final. La data límit d'inscripció al sopar finalitza el pròxim divendres 10 de maig per garantir l'assignació de taula.

De moment, la rebuda ha estat espectacular. En només un dia, ja s'han rebut 150 inscripcions, la xifra d'estrena més alta mai registrada a la històra de l'acte. "No ens havia passat mai que s'apuntés tanta gent amb tanta antelació. De fet, hem hagut de preguntar quin és el topall que tenim d'assistència perquè potser haurem de ficar un màxim. Crec que ens podríem acostar a les 500 persones de cara a l'edició d'enguany, i això ens omple d'alegria i motivació", admet Mateu.

La periodista igualadina, Violeta Gumà, presentadora de l'acte

La periodista igualadina, Violeta Gumà i Jaume serà la conductora de la 24a Nit Empresarial UEA. Gumà és cap de Cultura de l'Agència Catalana de Notícies (ACN). A l'agència pública va començar com a redactora de l'Anoia, el Penedès i el Garraf, i posteriorment, va exercir com a delegada de Comarques Centrals. Ha compaginat la feina com a periodista amb la docència com a professora col·laboradora de la UOC. La cita que presentarà, tan important per la comarca de l'Anoia, compta amb el suport de VIA Empresa.

 
Avui et destaquem
El més llegit