Windoor obre un túnel de vent a Cornellà

L'empresa gironina estrena la seva segona instal·lació amb una inversió de 14 milions d'euros

Windoor Barcelona Windoor Barcelona

L'empresa gironina Windoor inaugura el seu segon túnel de vent. Després d'obrir la primera instal·lació d'aquestes característiques a l'Estat espanyol a Empuriabrava ara fa set anys, la companyia estrena una innovadora instal·lació tecnològica que permet gaudir de l'experiència de volar en un entorn totalment segur al costat del centre comercial Splau, a Cornellà de Llobregat. 

El túnel fa 14 metres d'alçada i 4,30 metres de diàmetre i ha suposat una inversió de 14 milions d'euros. La velocitat del vol varia en funció de l'experiència del volador i se situa entre els 150 km/h necessaris perquè un nen voli o els 290 km/h per un volador expert. L'eficiència energètica, l'extraordinària qualitat de l'aire, l'aïllament acústic i la capacitat òptima de refredament, que permet volar sempre en condicions de gran confort, són algunes de les qualitats tècniques més destacades del túnel de vent de Barcelona que està dotat amb la tecnologia alemanya ISG , líder de mercat dels túnels de vent verticals.

Windoor Barcelona (9)

La directora del túnel de vent de Barcelona, Aida Rico, explica que “Barcelona serà una ciutat de referència en el desenvolupament del vol indoor com a esport i acollirà esportistes de tot el món que ja compten amb gran experiència. A més, gràcies a l’escola de vol, Windoor espera que en breu siguin molts els barcelonins que practiquin aquest esport i que fins i tot, alguns d’ells puguin arribar a formar part de l’elit com ha passat a Empuriabrava”. La tecnologia de Windoor Barcelona és la més puntera dels simuladors de caiguda lliure i molts esportistes la cerquen per a entrenar en un entorn òptim, sense turbulències.

L'execució de túnel de vent de Barcelona ha suposat una inversió total de 14 milions d'euros que ha aportat un fons d'inversió rus especialitzat en túnels de vent. El volum de negoci previst per a aquest primer any se situa en els 2,4 milions d'euros, de manera que compten amb aconseguir el break even d'activitat en el decurs del seu setè any de funcionament. L'empresa estima que aquest any mantindrà una ocupació mitjana d'onze hores de vol, els set dies de la setmana, i preveu que més de 50.000 voladors gaudiran d'aquesta experiència durant el primer exercici.

Windoor Barcelona (4)

Windoor és una de les empreses líder en oci esportiu a l'Estat espanyol. Fa 7 anys va inaugurar el primer túnel de vent  a Empuriabrava. Tres anys més tard va incorporar el beach club "WD Wave Club" amb simulador de surf (FlowRider), skimpool i zones de restauració. A banda de la gestió d'instal·lacions d'oci esportiu, Windoor és un centre d'alt rendiment d'atletes de vol indoor, procedents en la seva majoria de la seva pròpia escola de vol. El seu planter l’integren més de 15 voladors que han aconseguit fer podi en les últimes competicions internacionals i 4 d'ells formen part de les seleccions catalana i espanyola. Així mateix, Windoor organitza cada any la competició The Wind Games, que té lloc el primer cap de setmana de febrer, i que reuneix els millors 200 voladors del món.

El primer túnel de vent vertical va ser creat a mitjans dels anys 60 per la NASA per tal que els seus astronautes poguessin entrenar en condicions de gravetat zero. Una dècada després, l'inventor canadenc Jean St-Germain va crear el primer túnel de vent lúdic, ja que volia que els seus fills gaudissin aquesta increïble experiència, que va derivar en la primera franquícia de vol indoor. Anys més tard, ja el 1982, es va inaugurar el primer túnel de vent vertical recreatiu, a Las Vegas. Després d'una arrencada moderada, en els darrers cinc anys s’ha viscut una notable expansió del sector que fa que actualment hi hagi més de 170 instal·lacions arreu del món, gran part d'elles als Estats Units i Europa. En aquest darrer any s'han obert 21 nous túnels al món, mostrant un cop més, que el vol indoor és un sector en alça.

Avui et destaquem
El més llegit