Va d'empreses, va d'empresaris

No podíem posar un nom més explícit a la nostra candidatura. Per què? Perquè pensàvem que havíem d'explicar el que som i el nostre principal objectiu: Revertir l'enfocament de l'estratègia de la Cambra de Comerç de Barcelona de la darrera legislatura. Perquè la Cambra no s'ha de gestionar com una companyia, ni com un partit polític assembleari. Perquè ha de ser independent de les administracions governades pels polítics, i perquè n’ha de ser el seu principal interlocutor des de l'empresariat, actuant com a complement útil de patronals, associacions empresarials, col·legis i gremis. Perquè no s'ha de tancar en un reducte de negacionisme institucional, perquè ha de voler ser l'impulsor i el valedor dels principals reptes infraestructurals i econòmics de Catalunya. Perquè la defensa de l'empresariat s'ha de fer des d'interlocutors vàlids i representatius de totes les tipologies d'empresa (gran, petita i mitjana), autònoms i autònomes; i no des de minories que no representen la realitat empresarial.

Les eleccions de Cambra mai han mobilitzat el vot de l'empresari i per tant només un tres per cent del cens ha pogut decidir els seus òrgans. Una majoria que no és representativa de la transversalitat i la realitat de l'empresariat del nostre territori. Mirin els seus representants actuals i valorin si són representatius de totes les tipologies de companyies que formen l'entramat de l'empresa catalana. La Cambra representa més de 400.000 empreses diverses, diferents i úniques, per aquest motiu volem que el ple que en surti no sigui excloent, sinó inclusiu. Per això no hi ha millor alternativa que els seus empresaris. Què volem? Que sigui el més plural, el més polièdric, el més transversal, el més útil i el més significatiu possible. El teixit associatiu sempre ha estat un signe distintiu i diferencial de Catalunya. La Cambra no pot representar visions histriòniques, ni representar a col·lectius massa concrets i singulars, tampoc ha de ser la poltrona d'un nínxol de l'empresariat. No es pot menysprear cap grup, ni la gran empresa pel fet de ser-ho, ni tampoc a aquells que representen grups internacionals però que estan establerts a Catalunya i ens donen riquesa. Des de la seva força col·lectiva ha de representar la majoria dels empresaris per ser el mirall de la societat civil catalana que vol vertebrar el país. Adscripcions polítiques? Les justes, les necessàries per a poder ser sempre un organisme crític amb les administracions quan calgui, però ajudant-les a impulsar els principals reptes econòmics i d'infraestructures. La Cambra no ha de tenir ni polítics, ni consignes polítiques que la governin. 

La Cambra no pot representar visions histriòniques, ni representar a col·lectius molt concrets i singulars, tampoc ha de ser la poltrona d'un nínxol de l'empresariat

L'única ideologia que la institució ha de tenir és fer el país més fort des de la defensa de la seva economia. Recuperar l'essència de la Institució és el nostre principal objectiu, per a poder defensar els interessos del món empresarial per a tenir un país més sòlid econòmicament. Sense les infraestructures mínimes i un bon finançament no aconseguirem que Catalunya sigui competitiva tal i com necessiten les empreses i la societat.

Volem els Gremis, els Col·legis Professionals, les Associacions Empresarials i les Patronals integrats mitjançant els seus representants als òrgans de govern de Cambra, no com a convidats si no escollits com a membres del ple. La Cambra ha de ser la casa gran de l'empresariat, la que vetlli per a tenir un país sòlid econòmicament i estructuralment. Menys consignes i més fets que consolidin una clara aposta per l'economia de Catalunya.

Sumar des de la unitat dels empresaris no es pot assolir des d'una posició radicalitzada, cal constituir un ampli consens que sumi totes les voluntats i visions. Ningú s'ha de quedar fora.

Sumar des de la unitat dels empresaris no es pot assolir des d'una posició radicalitzada

Tenim la voluntat de recuperar el prestigi, la rellevància i la influència de la Cambra en el dia a dia, però també en els grans temes del país. Avui representa això? En tenim molts dubtes. S'ha erosionat el seu patrimoni i la seva credibilitat institucional. És necessari que torni a ser una institució escoltada i respectada per a tothom. Que participi en tots i cadascun dels debats públics mitjançant una actitud propositiva, no radicalitzada. Que estigui representada a Barcelona, a Catalunya, a Madrid i a Europa per treure'n rèdits econòmics i prestigi de país. No ser-hi, és no decidir, és no comptar, és no recollir-ne els resultats. Si aconseguim gestionar la Cambra, reorganitzarem una institució que ha de ser pal de paller de la força empresarial del país.

Més info: Línia "antipolítica" a la candidatura de Santacreu de la Cambra de Barcelona

Les candidates i els candidats de formen la candidatura de Va d'Empresa són majoritàriament empreses designades pels seus gremis (automoció, comerç, restauració, arts gràfiques i tallers), pels seus col·legis professionals (apis, agents comercials), i les seves associacions empresarials (transport de mercaderies, centres educatius, establiments sanitaris, farmacèutics), així com autònoms que estan federats en entitats professionals (taxistes i perruqueries). També comptem amb empreses referents als seus sectors: Ficosa, Ametller, Colonial, Cepex (del grup Fluidra), Comsa i Focus. Aquesta pluralitat ens fa forts, ens fa representatius de Catalunya.

Tenim una única motivació, volem fer un país més fort i independent en l'àmbit empresarial. La Cambra és molt més que una empresa, però s'ha de gestionar com la millor de les empreses. Farem empresa des dels òrgans de govern de la Cambra, que és la millor forma de contribuir a un futur pròsper per a la nostra societat que tenen els empresaris. Li pertoca ser un organisme que lideri i empoderi el comerç i la indústria per fer Catalunya un país més pròsper i competitiu.

Fent Cambra, farem país.

Avui et destaquem
El més llegit