Luís Conde: "Si algú diu que no ha fracassat mai, menteix"

El president de Seeliger i Conde comenta les prioritats a l'hora de contractar directius i la situació econòmica actual

Luís Conde, president de Seeliger i Conde, una empresa de caçatalents que ha fet 25 anys, ha estat entrevistat al programa Els Matins de TV3. Conde ha parlat de la celebració d'aquest aniversari, en què va fer de director d'orquestra en un concert al Palau de la Música.

Sobre aquest repte, Conde ha afirmat que fer quelcom així requereix una preparació però el més important és plantejar-se fer-ho. Després de dos anys d'exercitar, va dirigir l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretant el segon i quart moviment de la segona simfonia de Mahler. El repte, en el qual es va inspirar Conde, solament el va afrontar el director Gilbert Kaplan, l'any 1982, a la Metropolitan Opera de Nova York.

El directiu ha comentat l'elecció d'Esperanza Aguirre per a l'alcaldia de Madrid i s'hi ha referit com una "bona elecció, perquè els líders han d'estar segurs, tenir un projecte, saber comunicar i ser optimistes i Aguirre és això – i a més parla anglès!".

També ha comentat la pràctica coneguda com a "les portes giratòries" en què un polític es passa a l'empresa privada i ha comentat que "un polític ho faci bé a la política no vol dir que ho faci bé al món empresarial". Que un polític es trobi en els òrgans de govern d'una empresa li sembla correcte, perquè poden aportar molt des del punt de vista estratègic i ha afegit que "al món anglosaxó quan algú acaba la carrera política passa a guanyar diners: John Major, Kissinger, Juliani, Clinton, en canvi aquí sembla que això grinyola". Conde ha advertit que en ningú voldrà fer política si "quan hi ets la meitat del país va en contra teu i després no pots treballar per incompatibilitats".

Dinar a la Moncloa
L'empresari també s'ha referit al dinar dels membres del Fòrum Pont Aeri amb Mariano Rajoy en què davant d'una trentena d'empresaris de Madrid i Barcelona el president va transmetre les bones perspectives de l'economia espanyola, i l'horitzó que té per davant, els va assegurar: "Donaré la batalla del PIB i del sentit comú".

Conde creu que al menys pel que fa a la contractació aquestes dades de "recuperació" comencen a notar-se i ha comentat que a la seva empresa "hem crescut un 20% el 2014 i feia anys que no creixíem tant". Ha afegit també que Rajoy pensa que el PIB creixerà un 3% durant aquest 2015, que el president vol que imperi el sentit comú i que es compleixi la llei.

Conde troba que no hi ha tensió entre empresaris Catalans i Madrilenys, sinó "atenció". En aquest sentit i en referència al procés sobiranista ha s'ha posicionat com a "possibilista" i vol "diàleg" per tal que "Espanya sigui una orquestra on cadascú toqui el seu instrument".

S'aprèn dels fracassos
Algú que ha fracassat ha de tenir molt clar que això no torni a passar, aquesta és una màxima que cal tenir clara segons el caçatalents. "Als Estats Units, quan entrevistem a algú sempre preguntem: On has fracassat professionalment? –Si diu que mai, menteix, no m'interessa, perquè tothom ha fallat algun cop a la vida", afirma Conde. "Aquí, el client està alerta per saber on ha fallat per descartar el candidat", lamenta.

La fórmula del talent, segons Conde és "coneixement més valors (sòlids, esperit de compromís, hàbit, esforç, respecte, sentit de l'humor) que és igual a actitud". En aquest sentit, les prioritats a l'hora de fitxar algú creu Conde que han de ser el projecte que s'ha d'emprendre i la credibilitat que et transmet la persona en qüestió: "Per contractar un director general cal, o bé que sigui molt bo o tingui una gran intel·ligència emocional i que sàpiga respirar amb els treballadors i la feina".
Avui et destaquem
El més llegit