El RACC guanya 259,3 MEUR camí de la mobilitat

El grup català té 823.000 socis i presta serveis a més de 10 milions de clients

Una de les seus del RACC Una de les seus del RACC

El RACC ha tancat el 2017 amb una facturació de 259,3 milions d’euros, el que suposa un 2,6% respecte el 2016, assolint així un Ebitda de 6,4 milions d’euros, un 80% més que a l’exercici anterior. El grup català té una massa social estable de 823.000 socis i presta els seus serveis a més de 10 milions de clients. De fet, l'any passat va gestionar més de 600.000 pòlisses d’assegurances de tots els rams.

Els resultats positius coincideixen amb el procés de transformació de l'entitat que vol convertir-se en un club de serveis a la mobilitat. D'acord amb els canvis socials i la irrupció de la mobilitat connectada, el RACC ha impulsat nous serveis per facilitar el desplaçament de forma "més segura, neta i intel·ligent". 

Startups i serveis

A tall d'exemple, l'entitat presidida per Josep Mateu ha entrat a l'accionariat de dos startups com són la plataforma SocialCar de lloguer de vehicles entre particulars que és líder a Espanya i la tecnològica Alpify especialitzada en la localització de persones en situacions d'emergència. 

Més info: El Racc entra a l'accionariat de SocialCar

Alhora, ha creat nous serveis com el primer agregador que integra en una app l’oferta de transport compartit i públic a la ciutat de Barcelona i ofereix un accés centralitzat a tots els serveis compartits de bici, moto i cotxe. I també està desenvolupant una nova aplicació de carpooling per compartir trajectes per anar la feina.

Més info: RACC Trips, la primera app de mobilitat compartida

Des de desembre de 2017, també està present en el sector del manteniment integral de l’automòbil amb un nou concepte de taller urbà de 1.200 metres quadrats o l'assistència a la llar amb Nexdom. 

Transformació digital

El RACC ha continuat avançant en la seva transformació digital i renovació tecnològica. Tant és així que té pressupostat 16 milions d’euros pel període 2017-2020.

Tot i això, no s'oblida de desenvolupar negocis tradicionals com l'assistència, les assegurances, l’agència de viatges i la seva xarxa d’autoescoles i ha mantingut també la seva contribució social en l’àmbit de la mobilitat i l’esport del motor, que el 2017 ha donat dos campions del món, els pilots Marc Márquez en Moto GP i Nil Solans, en el Mundial Junior de Rallies (WRC).

 

Més informació
Leyre Olavarría (Seat): "Blablacar és un competidor més directe que Tesla"
El RACC obre un taller urbà a Poble Nou
Avui et destaquem
El més llegit