
02
d'Octubre
de
2014
Amb l'impacte de la globalització als mercats, el sector agroalimentari de caràcter més local s'ha vist necessitat d'ajuda més especialitzada, un espai que ocupen les consultories. En aquest camp, Aestivum, una jove empresa fundada per Mercedes Ruiz, busca ajudar als diferents agents de la indústria a gestionar millor el seu negoci. "Volem impulsar l'eficiència i la rendibilitat de les empreses", assegura.
Consultoria per al sector agroalimentari
Especialitzada en els cereals i en oleaginoses, plantes que produeixen olis, Aestivum es dirigeix a diferents agents com agricultors i cases de llavors, cooperatives, importadors, agents, comerciants i fabricants. "Tot i tenir un vessant més local per petites empreses també volem col·laborar amb grans empreses", explica Ruiz.
L'empresa es gesta durant l'any 2013 però no arrenca fins a l'abril d'enguany. L'experiència de Ruiz en el sector agroalimentari li va fer veure les mancances i necessitats de les empreses i va decidir crear una solució. "Cal conèixer millor els mercats internacionals, les variacions dels costos i preus per millorar la gestió", remarca.
Agilitzar i rendibilitzar el sector agrícola
Amb un pressupost de 10.000 euros, Aestivum busca fer-se un lloc en el mercat nacional com a gestoria independent i especialitzada. "Volem proveir el mercat espanyol, ja que és on més fa falta", explica la fundadora, "i dotar les empreses d'eines de caràcter tècnic i tecnològic que simplifiquin i agilitzin la seva tasca".
Actualment, Aestivum es troba instal·lada a la incubadora de Glòries de Barcelona Activa i en fase d'arrencada, buscant personal per l'equip. Tot i això, ja es compta amb col·laboradors de diferents perfils, com socis americans amb informació sobre l'evolució dels mercats, productors de cereals o personal de gestoria.
Aestivum també té present oferir serveis agrosocials, és a dir, dedicats a aquelles empreses amb una funció social més enllà de la rendibilitat econòmica. El cas paradigmàtic a Catalunya seria el de la casa La Fageda. "Aquest camp també ens interessa per fer tasques d'assessorament en les compres o ajudar en l'autoproducció per ser més eficients", conclou.
Consultoria per al sector agroalimentari
Especialitzada en els cereals i en oleaginoses, plantes que produeixen olis, Aestivum es dirigeix a diferents agents com agricultors i cases de llavors, cooperatives, importadors, agents, comerciants i fabricants. "Tot i tenir un vessant més local per petites empreses també volem col·laborar amb grans empreses", explica Ruiz.
L'empresa es gesta durant l'any 2013 però no arrenca fins a l'abril d'enguany. L'experiència de Ruiz en el sector agroalimentari li va fer veure les mancances i necessitats de les empreses i va decidir crear una solució. "Cal conèixer millor els mercats internacionals, les variacions dels costos i preus per millorar la gestió", remarca.
Agilitzar i rendibilitzar el sector agrícola
Amb un pressupost de 10.000 euros, Aestivum busca fer-se un lloc en el mercat nacional com a gestoria independent i especialitzada. "Volem proveir el mercat espanyol, ja que és on més fa falta", explica la fundadora, "i dotar les empreses d'eines de caràcter tècnic i tecnològic que simplifiquin i agilitzin la seva tasca".
Actualment, Aestivum es troba instal·lada a la incubadora de Glòries de Barcelona Activa i en fase d'arrencada, buscant personal per l'equip. Tot i això, ja es compta amb col·laboradors de diferents perfils, com socis americans amb informació sobre l'evolució dels mercats, productors de cereals o personal de gestoria.
Aestivum també té present oferir serveis agrosocials, és a dir, dedicats a aquelles empreses amb una funció social més enllà de la rendibilitat econòmica. El cas paradigmàtic a Catalunya seria el de la casa La Fageda. "Aquest camp també ens interessa per fer tasques d'assessorament en les compres o ajudar en l'autoproducció per ser més eficients", conclou.