5 claus per gaudir (de debò) de la cervesa

Mai beure cervesa gelada, servir-la en copa o començar per les més suaus són alguns dels principis bàsics

El consum per càpita de cervesa creix any rere any | iStock El consum per càpita de cervesa creix any rere any | iStock

El consum de cervesa per càpita a l'Estat espanyol durant l'any 2017 va ser de 48,3 litres per persona, gairebé dos litres més que el 2016. La cervesa agrada i és un producte amb consum a l'alça. Però no solament s'ha incrementat la seva ingesta, sinó, l'interès per la cultura de cervesa. Tant és així, que el perfil de consumidor d'aquesta beguda s'està tornant cada vegada més exigent i mostra un major interès per aprendre sobre aquesta beguda.

Per aquest motiu recollim alguns consells per tal de gaudir al màxim del suc d'ordi més consumit. Les claus a tenir en compte per poder degustar i gaudir un glop de cervesa són:

  1. Ni molt freda, ni molt calenta: Beure la cervesa gelada, encara que és una pràctica bastant estesa, no és recomanable. El fred inhibeix els receptors gustatius de la llengua i insensibilitza el paladar, impedint gaudir de molts dels matisos de la cervesa. Cada cervesa té la seva temperatura. Per exemple, les cerveses suaus poden beure's més fredes, encara que mai gelades. No obstant això, les més intenses i amb major complexitat han de servir-se a temperatures lleugerament superiors.
  2. La importància de la copa: Tot i que hi ha moments en què és més complicat utlilitzar-la, la cervesa es gaudeix molt més servida en una copa. A més, hi ha copes adequades per a cadascuna de les varietats que ajuden a maximitzar el sabor, retenint o alliberant aromes, segons el cas.
  3. L'ordre dels factors SÍ altera el resultat: A l'hora de provar diferents cerveses, sempre és millor començar per la més suau i acabar per la més intensa. Així serà més fàcil poder anar identificant matisos a l'hora de degustar-la. Una altra alternativa és ordenar-les per color, cosa que ens permet provar la cervesa jugant amb un criteri diferent.
  4. Encaix en la copa: Sempre és aconsellable realitzar una prova molt senzilla: inclinar el got per veure si l'escuma s'adhereix a les parets de la copa. Aquestes marques es diuen “encaix de Brussel·les” i es considera un signe que una copa està ben neta i la cervesa ben cuidada.
  5. La millor companyia: En aquest punt un bon consell és, que per gaudir al màxim de la cervesa, cal triar una bona companyia. I com no podia ser d'una altra manera, una altra de les recomanacions és apel·lar a un consum moderat i responsable.
Més informació
La cervesa, la beguda preferida pels catalans a l’estiu
La cervesa artesanal ja és el nou vi
La venda de cervesa registra l'alça més gran de la dècada
Avui et destaquem
El més llegit