VÍDEO | "He creat l'Amazon del sector públic"

Paola Santana és CEO de Social Glass i una de les 50 dones amb més poder a Amèrica Central

Paola Santana es una de las 50 mujeres con más poder en América Central según Forbes Paola Santana es una de las 50 mujeres con más poder en América Central según Forbes

Si hagués de seleccionar el top 5 de converses de la meva vida, probablement una d'elles va ser al Mystic Hotel de San Francisco la primera nit de setembre de 2018. Em van citar allà l'amic Carlos Serrano i la seva parella (desconeguda per a mi en aquell moment) Paola Santana, que segons Forbes era una de les 50 dones amb més poder a Amèrica Central i una de les 10 persones més rellevants del sector tecnològic menor de 35 anys segons els rànquings de Linkedin.

La ciutat del Golden Gate és probablement una de les urbs on fer turisme a peu requereix passar proves d'esforç prèvies, i probablement no estava preparat per a l'experiència que vaig tenir durant el dia enganyat pels meus amfitrions Yuri i Claudia, així que vaig arribar a la meva cita amb Carlos i Paola literalment exhaust. Per sort, res que un o dos Negronis no aconsegueixin remuntar. I igual que Sabina, se'ns van fer les deu i les onze, fins a arribar a les 4 de la matinada menjant un Kebab mentre la persona que ens servia (procedent de Pakistan si no recordo malament) em parlava en català, em va professar el seu amor per al Barça malgrat no haver trepitjat a la seva vida el Camp Nou ni tan sols Catalunya i fins i tot em va cantar una cançó dels Manel. Juro que no vaig beure més de 3 còctels en tota la nit.

Aquella nit amb Carlos, Paola i més col·legues que es van sumar posteriorment a la trobada vam estar parlant de com la disrupció de Silicon Valley estava marcant els nostres esquemes vitals i com això transformaria tot el concepte de la humanitat, economia i govern. Paola, natural de República Dominicana després de graduar-se en Dret va obtenir una ocupació al govern del seu país natal. Va arribar i va vèncer. Va vèncer recordant-se que ella podia tenir el poder d'ajudar als governs a ser més eficients i va decidir donar el salt als Estats Units a viure el seu somni americà.

Paola va triomfar amb la seva primera startup, Matternet. Una companyia de transport logística a través de drones, i tenia el propòsit d'endinsar-se en el seu segon projecte, dissenyar la disrupció per als sistemes de compra pública per part del govern. L'estiu en què la vaig conèixer tenia les bases de Social Glass en fase preliminar i en concret del seu producte "Micro" o el que vindria a ser l' "Amazon de la compra pública".

Més info: De Black Swan a Black Mirror?

Res més visionari que en temps de coronavirus poder oferir-vos aquesta entrevista. Una dona que gràcies al seu enginy està ajudant a transportar material sanitari mitjançant drones programats a zones de difícil accés i ajudant als governs federals d'EUA a comprar des del seu Marketplace, material sanitari sense enganyifes de primer ordre mitjançant EPIS, test o mascaretes.

Gaudeixin com a mostra de com podrien ser els governs del futur.

Més informació
Els fundadors de Goin, a la llista '30 under 30' de Forbes
Avui et destaquem
El més llegit