Aprendre anglès entre cangurs

La plataforma AUssieYouTOO ofereix assessorament als espanyols que vulguin estudiar anglès a Austràlia, un país que ofereix moltes oportunitats laborals

La Marta volia aprendre anglès i se'n va anar a Londres amb ganes de practicar l'idioma. Però s'hi va trobar tants catalans i espanyols, que l'experiència no va resultar com s'esperava. Decidida a aprendre anglès sense distraccions, va pensar que el millor seria marxar a l'altra punta del món. I així és com va arribar a Austràlia. D'això ja en fa gairebé vuit anys. Avui, Marta Caparrós parla perfectament l'anglès, té la residència australiana i es dedica a facilitar el camí a tots aquells que, com ella, vulguin anar a millorar el seu anglès a les antípodes. Ho fa a través d'AUssieYouTOO, un grup de suport online que ofereix serveis gratuïts d'assessorament a persones que volen estudiar, viure i treballar a Austràlia.

La idea d'AUssieYouTOO va néixer l'any 2009, quan ella mateixa estudiava a Byron Bay, a Austràlia, i es va convertir en assessora accidental d'altres persones que volien seguir el seu exemple. "Vaig acabar aportant un alumne a la meva escola i el director llavors em va proposar que treballés per ells a canvi d'una comissió". Va obrir la pàgina de Facebook Españoles en Byron Bay, des d'on oferia informació i assessorament gratuït a tots aquells que volien viatjar a Austràlia. I d'aquí va derivar a AUssieYouTOO, un grup de suport gratuït i online, que fa servir les xarxes i tecnologies online per assessorar en matèria de visats, allotjament, feina i altres tràmits que cal resoldre per poder anar a estudiar anglès a Austràlia.

Un país amb moltes oportunitats
Caparrós assegura que tant Austràlia com Nova Zelanda són països amb "moltes oportunitats", i que hi ha molta feina, tant per treballar de rentaplats en el sector de la restauració com en feines qualificades com enginyers, mestres o metges. "Aquí hi ha un 5% d'atur, qui no treballa és perquè no vol", assegura. No obstant, adverteix també de les dificultats d'aconseguir un visat de treball i també de l'exigència amb el nivell d'anglès que es demana a les persones que el vulguin sol·licitar.

Per estudiar anglès a Austràlia aconsegueixen un visat d'estudis que els autoritza a 20 hores de treball setmanal, de manera que l'aprenentatge es pot compaginar amb una feina suplementària en bars, hotels o fent de cangur.

El perfil de la gent que fa el salt a les antípodes amb el suport d'AUssieYoutTOO és de joves d'entre 23 i 35 anys, mentre que només un 5% dels interessats a emigrar a Austràlia són majors de 39 anys.

Caparrós treballa amb un equip de 25 persones repartides entre Austràlia i Espanya, i compta amb col·laboradors que acullen els recent arribats i els ajuden a instal·lar-se i fer els primers passos. L'assessorament als estudiants és gratuït, ja que el negoci està en les comissions que obté de les escoles d'anglès.

Un dels grups de joves que s'han instal·lat a Austràlia. Cedida


L'any 2012 va portar una cinquantena d'estudiants a Austràlia. La xifra, avui, ronda els 800. Representen el 25% dels espanyols que viatgen a Austràlia amb visat d'estudiant.

Estudiar a Nova Zelanda
L'èxit de la proposta d'AUssieYouTOO ha estat tan gran que fa un any Caparrós va crear el projecte paral·lel KIwiYouTOO per portar estudiants d'anglès a Nova Zelanda. Actualment, AUssieYouTOO treballa per a unes 80 escoles d'Austràlia i una quinzena de Nova Zelanda. Una de les claus per fer-ho possible, explica Caparrós, és "la facilitat que tens aquí per obrir una empresa, és molt ràpid i fer-se autònom és gratuït".

L'any passat, AUssieYouTOO va llençar una plataforma destinada als adolescents anomenada AUssieTEENS, pensada per a joves de 15 a 18 anys. La particularitat d'aquest programa és que ofereix als joves un allotjament amb famílies australianes que els custodien les 24 hores del dia. En aquest cas, els cursos d'anglès es fan durant els mesos d'estiu a Byron Bay, una població costanera petita i segura, on els adolescents poden compaginar les classes amb activitats a l'aire lliure.

Paral·lament, AUssieYouTOO està desenvolupant una nova plataforma per al públic llatinoamericà, amb la idea d'oferir el mateix servei a les persones que vulguin estudiar anglès a Austràlia procedents de Mèxic, Colòmbia i Xile. Tot i que el model d'AUssieYoutTOO és completament online, en el cas d'aquests països no descarten obrir alguna oficina física ja que, com explica Caparrós, "no estan tan acostumats a tancar cursos online".
Avui et destaquem
El més llegit