Carrió, els germans que enamoren amb el millor panellet de Catalunya

La tercera generació de pastissers compta amb un establiment a Gràcia que ha encisat els més grans i, cada vegada més, els joves

Els panellets de la pastisseria Carrió | Cedida Els panellets de la pastisseria Carrió | Cedida

Premi al millor panellet de pinyons de Catalunya 2022, 3r millor tortell clàssic del 2021 i millor coca de Sant Joan de Crema 2019. Els germans Carrió, que regenten la Pastisseria Carrió al barri de Gràcia de Barcelona (Bailen, 216), tenen una visió arrelada a la tradició de la terra i al "bon savoir-faire" de la pastisseria francesa. L'Oriol, que està a l'obrador i l'Anna, de cara al públic, formen el tàndem d'una botiga familiar que van obrir els seus pares fa 40 anys. Un toc actual, personal, èmfasi al producte i a la matèria primera, avalen una trajectòria més que prometedora.

Els seus panellets s'han emportat la màxima puntuació dels experts en La Ruta dels Millors Panellets de pinyons Artesans de Catalunya en els diferents aspectes que havien de valorar: estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor i estructura en boca. Per altra banda, els panellets del Forn Mistral han estat segons i el podi l’ha completat la Pastisseria Joan del Papiol.

La proximitat del barri

El germà gran de 34 anys explica a VIA Empresa que amb els productes "busquen recuperar el llegat tradicional, però també els encanta sortir de la zona de confort amb nous reptes". Per aquest motiu, a part del producte estrella dels panellets de pinyó, aposten pels "gustos relacionats amb el Sacher, el Tiramisú, el coco, la pinya colada o el cafè, entre d'altres".

Més info: Pinyons, els reis dels panellets i la castanyada

La clau per un bon panellet? Per Carrió són els ingredients. “El massapà ha d’estar molt ben treballat i s’han de fer amb una bona ametlla, no pot ser la comuna. També és important el sucre i un bon refinat. És així com aconseguim que el panellet agradi i tingui bon gust”, continua.

Els panellets de la pastisseria Carrió s'han emportat la màxima puntuació dels experts en La Ruta dels Millors Panellets de pinyons Artesans de Catalunya

L'Oriol és qui els prepara, la germana qui atén els clients i una altra persona conforma l'equip principal, que s'amplia els caps de setmana. Confessen que la seva professió es "basa en moments" i que tenen molta feina durant Nadal, els reis, la Pasqua, Sant Joan i per Tots Sants. Hi ha dies que poden anar desbordats o, fins i tot, aquesta setmana, que el pastisser confessa que "ha arribat a treballar de les 5 h del matí fins a les 20 h del vespre". Per sort, hi ha èpoques més "regulars i lleugeres", que li encanta combinar amb la seva família i el seu fill que té un any i mig.

 

Tal com vam apuntar a VIA Empresa, la inflació ha portat els pastissers catalans a augmentar fins a un 3% el preu dels panellets a les portes de la Castanyada. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Antoni Bellart, assegura que, en l'últim any, el cost de la mantega s'ha duplicat i el dels ous ha pujat fins a un cent per cent. Actualment, el cost del quilo de panellets se situa en uns 60 euros el quilo, però, segons Bellart, el preu "real" hauria de rondar els 80 euros el quilo.

Un futur endolcit

Els punts forts de la pastisseria Carrió? La proximitat, confessa l’Oriol. "La meva germana coneix tots els clients i sap sempre el que volen". La clientela és de diferents tipus, sobretot la població més gran que coneix la pastisseria de tota la vida i, els més joves, que són els grans enamorats del producte. És molt important el producte de primera qualitat i sobretot les perspectives de futur. Accepten comandes virtualment en moments puntuals, però és amb el “cara a cara” que guanyen més punts.

Carrió: “El punt fort de la nostra pastisseria? La proximitat i el producte de primera qualitat”

Quan van entrar al negoci fa quatre anys els dos germans tenien clar que es tractava d'una primera fase i d'un projecte "a deu anys vista" i que era crucial invertir i després recollir els fruits. El gran aprenentatge "demanar consell i aprendre molt de les persones amb experiència al sector per poder créixer al teu dia a dia". I sobretot, no perdre's el deliciós panellet de pinyons que marca, i molt, la diferència.

Més informació
L'alça de preus força els pastissers a augmentar fins a un 3% el preu dels panellets
Avui et destaquem
El més llegit