Casa Cacao, l'hotel ‘boutique’ dels germans Roca a Girona

Una proposta gastronòmica més enllà de la taula que deixa enamorats als autòctons i turistes en el paradís de la xocolata

Casa Cacao, l'hotel ‘boutique’ dels germans Roca a Girona | Josep Oliva Casa Cacao, l'hotel ‘boutique’ dels germans Roca a Girona | Josep Oliva

Era el febrer de 2020 quan els germans Roca van inaugurar Casa Cacao, un hotel que tal com indica el seu nom, té l'olor i el gust de cacau impregnat a tots els racons. Els impulsors Jordi Roca i Anna Payet reconeixen que molts clients els havien animat a obrir l’establiment perquè en viatjar fins a Girona per dinar a El Celler de Can Roca després necessitaven un lloc on dormir. D’aquí n’ha sorgit una xocolateria amb un obrador a la vista dels més encuriosits i un hotel boutique amb una terrassa amb vistes a la ciutat, sobretot al Barri Vell i al riu Onyar. Tres anys de preparació després de la compra de l'edifici el 2016, una inversió d'1,8 milions d'euros i un gran impacte al bell mig de Girona.

Si anem a pams, Casa Cacao està situat en un edifici rehabilitat de la plaça Catalunya de Girona que data del 1946, però tal com expliquen a VIA Empresa en un viatge organitzat pel Patronat de la Costa Brava i Girona saben del cert que l’origen correspon al segle XVII. Va ser una fàbrica de paper, una clínica de salut i una empresa d'assegurances. Ara, en canvi, compta amb 15 habitacions que oscil·len entre els 250 i 300 euros la nit. Com vam detallar en una ruta per Girona i la Costa Brava, els germans Roca compten habitualment amb companyies de la zona per la pedra que fan servir, els vasos, mobles i fins i tot la ceràmica delicada.

Casa Cacao està ubicat en un edifici rehabilitat que ha sigut una fàbrica de paper, una clínica de salut i una empresa d’assegurances

Les interioritats de Casa Cacao

A l'obrador de xocolata, Damian Allsop, el gran mestre reboster, detalla com fan servir el producte estrella i d'on prové, sobretot del Perú, Veneçuela, Colòmbia, Equador, República Dominicana i Bolívia. Treballen amb comunitats indígenes directament a les que paguen un preu just pel gra de cacau que importen en cru i que seleccionen exclusivament per la seva alta qualitat.

Menú brunch a Casa Cacao de Girona | Gemma Fontseca

Menú brunch en Casa Cacao de Girona | Gemma Fontseca

 

“Cada origen, cada productor, cada partida, cada elaboració mostren una de les mil cares que completen la vida del cacau. Elaborem xocolata a mà tot preservant les propietats úniques de cada gra de cacau deixant que mostri la seva personalitat i et transporti a l’origen amb cada mossegada”, continua Jordi Roca.

Roca: “Elaborem xocolata a mà tot preservant les propietats úniques de cada gra de cacau deixant que mostri la seva personalitat”

A l’hotel també compten amb una terrassa en què tenen un bar per servir l'esmorzar i el brunch. Per exemple es pot trobar des de sucs de taronja espremuts, fruita, pa amb tomàquet, embotits de la zona, iogurts, melmelades, formatges frescs, ous, cap i pot. I el que enamora als visitants i una servidora, els croissants, els xuixos i el fartonne.

Un establiment que compta amb un equip jove i atent amb una dona al capdavant, Anna Payet, que té molt clar que el client s’ha de sentir únic en aquest hotel que sembla tret d’un conte modern.  Casa Cacao, l’hotel gourmet dels Roca que olora a xocolata.

Avui et destaquem
El més llegit