• Afterwork
  • Catorze casos d'èxit en emprenedoria digital

Catorze casos d'èxit en emprenedoria digital

García Mongay narra els errors i encerts més comuns dels negocis 'on-line' a través de l'experiència dels membres de l'AIEI

'Quiénes son, qué piensan y cómo trabajan nuestros mejores emprendedores'
'Quiénes son, qué piensan y cómo trabajan nuestros mejores emprendedores'
27 de Setembre de 2013
Act. 22 d'Octubre de 2013

L'Associació d'Inversors i Emprenedors d'Internet (AIEI) no és un club de frikies. Aquesta és la primera premissa que vol deixar clara Fernando García Mongay, autor de Quiénes son, qué piensan y cómo trabajan nuestros mejores emprendedores (Gestión 2000). És un grup que va néixer amb la idea d'explotar les potencialitats d'internet i que avui està format per catorze emprenedors digitals. Les mateixes catorze veus que García Mongay recull a les pàgines del llibre, amb punts en comú entre elles i posicions totalment contràries. Tanmateix, la conclusió és la mateixa: un negoci a Internet no és una bogeria, sinó una oportunitat d'èxit rotund si es segueixen els següents consells.

1. Arriscar, perdre i aprendre dels errors
Emprendre a Internet és barat, pel que es pot arriscar tres vegades, fracassar en dues, guanyar en una i triplicar la inversió. A més d'obtenir beneficis, aquesta és la via per aprendre dels errors i dels èxits per aplicar-ho a futurs projectes. 

2. Tenir un equip pluridisciplinari
Una bona base es forma amb un equip d'experts divers, no amb amics ni familiars. Ens rodegem de persones amb interessos similars als nostres, pel que el més probable és que no puguin oferir-nos els coneixements tècnics que podem necessitar. 

3. Exposar la idea
Tenim por a donar a conèixer la idea i que ens copiïn. Aquest és un error comú i greu, ja que exposar el projecte i buscar el consell d'un especialista ens permetrà enriquir el futur negoci o adonar-nos de la seva inviabilitat. 

4. Diferenciar el paper de l'emprenedor i l'inversor
L'emprenedor no és l'inversor. Ell ha de centrar-se en el negoci i dedicar-hi les 24 hores del dia per no fracassar. Si la seva principal preocupació és la cerca de finançament, el pla de negoci no serà viable. Per això, si confia en la idea, ha de procurar autofinançar-se. Res és més atractiu per a un inversor que un emprenedor que creu en la idea i no dubta en arriscar. L'inversor, per la seva banda, no es centra en un sol projecte, sinó que treballa amb diverses companyies alhora maximitzar els beneficis. 

5. Potenciar el boca-orella digital
La nova publicitat es troba a les xarxes socials, on el boca-orella hi juga un paper fonamental. Perquè la comunicació sigui efectiva, cal tenir al capdavant un social media que comprengui el SEO i la importància del posicionament en línia. 

6. Expandir-se i vendre a l'exterior
Un negoci digital té la capacitat de comercialitzar i distribuir el seu producte a tot el món. Si no s'aprofita aquest gran benefici d'internet, es perd capacitat de negoci. Per això, s'ha de ser ambiciós i pensar en productes globals. Es comença pel territori nacional, es proba el producte i, si funciona, s'ha de sortir a l'exterior.


VIAempresasorteja cada setmana un llibre empresarial entre els seus subscriptors. La guanyadora del sorteig d'aquesta setmana és Ivette Rovira Cabeza, s'emporta "El pack emprenedor", amb Quiénes son, qué piensan y cómo trabajan nuestros mejores emprendedoresCómo hacer un business plan en una semana, ambdós de l'editorial Gestión 2000. Enhorabona i gràcies a tots per participar!