CA | ES

Chef's Table Andorra: ostres, carns i vins entre les neus

Els empresaris i cuiners Oscar Manresa i Romain Fornell obren el seu quart restaurant saltant fronteres amb cuina andorrana, espanyola i francesa

Oscar Manresa, Romain Fornell i Bernard Bach Oscar Manresa, Romain Fornell i Bernard Bach

L'aventura empresarial dels xefs Oscar Manresa i Romain Fornell salta fronteres. Després d'obrir Jöel's Oyster Bar, Casa Leopoldo i Casa Tejada, ara arriben a Andorra. El país dels Pirineus té des d'aquest febrer passat un nou restaurant on deixar-se veure i ser vist es pugi a esquiar o no durant aquest pont de la Puríssima. Chef's Table Andorra, situat en un impressionant espai de 1.000 m2 anomenat Mall The Embassy, aglutina molts dels productes que busca el públic més sibarita: ostres, embotits gourmet, vins i carns d'especialitat en un mateix espai. Distribuït en diverses plantes i emplaçat en un edifici emblemàtic situat en l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella, el centre d'oci s'enfoca a un públic de nivell adquisitiu mitjà-alt.

El local el comanden els xefs i socis al costat del francès Bernard Bach (dos estrelles Michelin en Le Puits Saint Jacques a Tolosa de Llenguadoc) i, tot i que "és encara un bebè", ha tingut molta acceptació entre visitants i públic executiu local. Entre els 120 coberts diaris del restaurant, molts acaben decantant-se pel menú de migdia, -"fem uns 35 - 40 aproximadament al dia i se serveix de dimarts a divendres", puntualitza el restaurador-. Això ha requerit que el personal total de la sala se situï en els 16 empleats.

"El restaurant va molt bé, crec que és un projecte que necessitava la ciutat, un punt de trobada en el qual pots descobrir moltes coses, menjar molt bé i passar una estona agradable"

"El restaurant va molt bé, crec que és un projecte que necessitava la ciutat, un punt de trobada en el qual pots descobrir moltes coses, menjar molt bé i passar una estona agradable", reflexiona Fornell.

El restaurant és el quart local conjunt que el restaurador obre al costat del també també empresari Oscar Manresa (Kauai a Gavà o Casa Guinart a Barcelona) i és el primer que obren en el nínxol turístic que representa Andorra. El país va superar per primera vegada el llindar dels tres milions de turistes anuals i pràcticament va arribar als nou milions de pernoctacions, en el període comprès entre desembre del 2017 i novembre del 2018.

Chef's Table ofereix, en un espai diàfan proveït de plantes naturals, cadires de fusta i ràfia i sofàs contra la paret, experiències gourmet. Sobretot en format tapes en un interiorisme proveït de sis barres temàtiques: cuina andorrana, espanyola i francesa.

Destaquen, en la seva barra ibèrica, les samoses anques d'ànec confitades amb ceba de Cévennes o el marbre de conill a la royal amb foie gras farcit de cansalada fumada i adobat de verdures. Entre els plats per compartir, l'espatlla de be cuinat 12 hores, tomàquet guisat amb albergínies i la maneta de porc desossada i farcida de botifarra negra. Tasteu també el seu bikini XXL amb llom ibèric Cinc Jotes farcit de Comté de 24 mesos i mantega trufada o el magret d'ànec de la Ferme de Phalange (prestigiosa granja de cria de palmípeds del departament de Gers, al nord de Tolosa de Llenguadoc).

"Entre els plats amb més acceptació i alta demanda estan les ostres fredes (amb ponzu i freses de truita) i calentes (fregides amb panko o a la brasa amb ibèrics); el king crab (en les seves diferents presentacions), les tapes, la costella i el menú de migdia (que es canvia cada setmana)", explica Fornell. "Solament d'ostres et diria que en servim unes 150 al dia mínim", afegeix Fornell encara que puntualitza; "Hi ha dades que poden variar en breu quan s'iniciï temporada d'esquí (personal, plats més acceptats…) i tenint en compte que, com vam obrir a fina de febrer, no tenim històric".

És l'ostra, precisament, un tipus de producte molt requerit a l'hora de fer temps amb una copa de cava o champagne en mà entre compra i compra. I és que The Embassy, que pren el nom del mític saló de te fundat a Madrid per Margarita Taylor el 1931, aglutina firmes tèxtils d'alta gamma, productes de perfumeria i fins a un espai per a l'art i la joieria en un mateix lloc.

Chef's Table Andorra

Adreça: Av/ Meritxell, 31, AD500, Andorra la Vella

Tel.: (+376) 720 030

Preu mitjà: 35 euros

Avui et destaquem
El més llegit