• Afterwork
  • Cites Ràpides, l'antídot contra Tinder que triomfa arreu de Catalunya

Cites Ràpides, l'antídot contra Tinder que triomfa arreu de Catalunya

Una idea nascuda al Maresme en una sobretaula entre amics s’ha convertit en una alternativa divertida per connectar "amorosament" a persones d’arreu del país i en llengua catalana

Els integrants de Cites Ràpides, amb els bessons Bartrolí al capdavant | Cedida
Els integrants de Cites Ràpides, amb els bessons Bartrolí al capdavant | Cedida
Gemma Fontseca, cap de redacció de VIA Empresa | VIA Empresa
Cap de redacció
Barcelona
18 de Maig de 2025

Tot va començar una nit de desembre de 2023, durant una sobretaula entre tres amics. Entre bromes i reflexions sobre com costa conèixer gent nova avui dia, va sorgir la idea: "i si muntéssim una trobada per ajudar la gent a connectar?" Pau Bartrolí, periodista de Catalunya Ràdio, va ser qui va recollir el guant. Amb el seu germà bessó Ricard Bartrolí (advocat), van decidir provar-ho i, un any i mig després, estan "d'enhorabona". Van obrir un compte d’Instagram i, amb sentit de l’humor i molta naturalitat, van començar a explicar què volien fer: trobades de set minuts entre diverses persones amb perfils similars i de la mateixa edat. La proposta va enganxar i en poc més d’un any ja acumulen més de 33.000 seguidors a la xarxa social i s'ha convertit en un èxit, sovint amb llista d'espera per assistir-hi.

 

El projecte Cites Ràpides va arrencar al poble de Calella, però aviat van començar a rebre interès de persones d'altres comarques. Es van trobar amb apuntats que venien des d'Andorra, fins al Gironès o al Vallès Oriental per aquestes trobades al poble i "ho van revolucionar tot". Actualment, tenen presència estable a quatre punts del territori: Maresme, Barcelona, Girona i Lleida, i amb activitats esporàdiques a altres llocs com Vilafranca del Penedès, Caldes de Malavella o Platja d’Aro. A cada nova ciutat, s’hi acosten a poc a poc, coneixent el territori i buscant col·laboracions locals que comparteixin els seus valors, com ara bars de referència.

Pau Bartrolí (Cites Ràpides): "És molt bonic que passin coses màgiques en un món tan virtualitzat"

Per exemple, a Barcelona ho celebren al Teatreneu del barri de Gràcia durant alguns dimecres a les 19 h amb la participació de diverses franges d'edat, a més de fer sessions pel col·lectiu LGTBI i sopars entre els participants. Hi ha més de 30 taules i grups diferents, amb una hora i mitja al davant amb speed datings que duren pocs minuts i amb alta demanda de participants. El preu? 26 euros i, sovint, s'ha de programar a unes setmanes vista, amb grups musicals catalans que sonen de fons.

 

Qui hi ha darrere del projecte?

Darrere de Cites Ràpides hi ha un equip de vuit persones, amb els germans Bartrolí al capdavant. Pau lidera la comunicació i l’organització, mentre que Ricard s’encarrega dels aspectes legals i econòmics, així com amb els dels drets d'imatges. A més, compten amb amics i col·laboradors que s’ocupen del disseny gràfic, l’atenció als participants i la logística dels esdeveniments. El factor humà i la cura pels detalls són claus per a l’èxit d’aquest format, que aposta per la proximitat i l’autenticitat per sobre de tot. Altres noms que hi ha al darrere són la Núria, l'Estefania, l'Anna, la Maica, la "Meri", el Brian, la Carla o el Jordi.

Lluny de la superficialitat de les aplicacions de cites, com ara Tinder o Bumble, Cites Ràpides es presenta com una alternativa real i "càlida" per conèixer persones. "És molt bonic que passin coses màgiques en un món tan virtualitzat", explica Pau. A més dels matchs amorosos, han vist sorgir amistats, grups d’amigues i fins i tot sinergies laborals. “Gent que ha trobat feina, que ha iniciat projectes junts… i també persones que tornaven a il·lusionar-se després de separar-se”, relata Pau a VIA Empresa.

 

Un dels trets distintius del projecte és el seu compromís amb la llengua catalana. Tot es fa en català, com a llengua d’acollida i de connexió. Això no ha estat un fre -si es compara amb la competència-, sinó un valor afegit. “Hem tingut gent d’Itàlia, de l'Uruguai o de l'Argentina, però sempre amb respecte per la llengua i moltes ganes d’integrar-se”, diu Pau. Una de les anècdotes que recorda amb més afecte és la d’una noia francesa que va sorprendre tothom per com havia copsat l’essència de la trobada i ràpidament es va llençar amb la llengua del nostre país.

A Cites Ràpides, tot es fa en català, com a llengua d'acollida i de connexió

Després d’un any i mig de camí, Pau reconeix que ha après molt: “T’adones que cal paciència, esforç i molta cura. No és casualitat quan un projecte funciona.” De cara al futur, no es marquen fites amb presses. "El viatge de Cites és màgic, sorprenent i estimulant, i tant de bo d'aquí a dos anys estiguem fent coses que ara no imaginem", conclou el bessó dels Bartrolí. Perquè a vegades, només cal un ‘hola’ i set minuts... per canviar-ho tot.