La disciplina de l'emprenedor

Bill Aulet publica un llibre per posar en pràctica a través d'exercicis les seves principals teories sobre el món empresarial

Emprendre és un procés que demana certa disciplina Emprendre és un procés que demana certa disciplina

El workbook de la disciplina de emprender (LID Editorial, 2018) no és més que el manual pràctic del llibre La disciplina del emprendedor, dos títols publicat per una persona de referència en el sector com ho és Bill Aulet. El seu primer llibre repassava els 24 passos per aconseguit l'èxit en una empresa i ara aquesta guia plena d'exercicis pretén servir de lectura complementària, ja que permet aprofundir en les estratègies amb les quals posar en marxa un negoci que ha de tenir un llarg recorregut.

Més info: 24 passos per llançar una start-up

Abans d'entrar en acció, però, el mateix Aulet obliga el lector a fer una breu pausa i reflexionar bé abans de posar-se mans a l'obra. Explica que cadascuna de les plantilles i consells addicionals als 24 passos que ja detallava al primer llibre són un extra i que per comprendre'ls i dur a terme la part pràctica de manera adequada, cal estar a cavall entre els dos manuals. A més a més, recorda que tot es tracta d'un procés continuat, de manera que cal anar revisant la feina feta a mesura que s'avança. "El pas 23 pot afectar l'11 o el 9", posa com a exemple en la primera part introductòria, "i no tinguis por de modificar la plantilla per adaptar-la a la teva empresa".

I continua amb un ferm "la saviesa col·lectiva és molt millor que la individual", on deixa clar que cadascuna de les 24 fases són el resultat d'una investigació sobre el mercat, un mercat en plena fase de canvi. Per tant, anima el lector a fer seva aquesta pràctica i ajudar a millorar els seus companys de sector.

Més info: La superació personal 2.0 d'Ajram

Bill Aulet és director del Martin Trust Center per al MIT Entrepreneurship i professor titular a l'escola de negocis Sloan School of Management del MIT. Compta amb una trajectòria empresarial de gran èxit durant 25 anys, des dels seus inicis a IBM fins a la seva etapa com a emprenedor en diversos sectors.

Treballa amb emprenedors, pimes, grans companyies i governs de tot el món per fomentar les empreses d'innovació.

Més informació
Com (des)aprendre a ser creatiu?
Avui et destaquem
El més llegit