D’un grup amb estrella Michelin, a comandar una botiga de crestes tradicionals

Mimmar s'allunya dels sabors habituals de les empanades que es venen a Barcelona

Yigal Lenti, propietari de la botiga de crestes Mimmar Yigal Lenti, propietari de la botiga de crestes Mimmar

Bocins de cuina en miniatura, empanades farcides de receptes de la nostra gastronomia, per emportar i per demanar a domicili. Aquest era el somni d’Yigal Lenti quan fa ja tres anys va començar a idear el que acabaria sent el seu negoci. En aquell moment treballava dur, però ho feia per a un altre. Lenti va treballar amb el conegut xef Carles Abellán, però no com a cuiner, sinó com a director general del grup del restaurador. Tenia el somni d’obrir un negoci propi amb el seu germà i amb una amiga d’infantesa, Georgi. En el moment de prendre la decisió érem en plena pandèmia, ningú no sabia si continuaria la seva feina i (per sort) alguns lloguers baixaven i quedaven buits locals interessants. Li va costar, però, nou mesos trobar el lloc on acaba d’inaugurar la botiga d’empanades (crestes) Mimmar.

I ha estat un any fins que ho ha tingut tot a punt. Per exemple, per aprovisionar-se de la vaixella de la Bisbal (cada peça feta a mà) que llueix les crestes darrere l’aparador. “De botifarra i ceba, de bacallà, farcida d’espinacs a la catalana, de rostit de pollastre de pagès, de salsa bolonyesa del Cardenal de l’àvia Ana Maria, imitant l’entrepà de calamars madrileny... cadascuna és un guisat embotit dins una massa. Tinc la idea que han d’anar rotant amb gustos estacionals també”, explica. Hi ha massa locals de crestes a Barcelona? N’hi ha pocs? Segons es miri.

Yigal Lenti (Mimmar): "La major part de la gent que fa crestes a la ciutat es focalitza en sabors argentins o són un mix de cuines ben exòtiques; la meva idea era que la cresta servís d'embolcall de sabors més nostrats"

Lenti ho va tenir clar i, en trobar en traspàs el mític bar Galeno (un clàssic dels anys 20), al davant mateix de l'Hospital Clínic no va dubtar. Per diversos motius: “La meva mare era infermera aquí davant mateix. Sempre explicava què malament que mengen de vegades els pobres infermers i infermeres que fan un milió d’hores i, en el millor dels casos, tenen un bar al davant o una màquina expenedora. Poder triar menjar alguna cosa calenta i saborosa no és pas tan fàcil”. També hi va jugar fort la dimensió del local, que era just el que buscava i l’emplaçament. “La major part de la gent que fa crestes a la ciutat es focalitza en sabors argentins o són un mix de cuines ben exòtiques. La meva idea era que la cresta servís d’embolcall de sabors més nostrats. Que a la meva mare o a la teva àvia els poguessin agradar també”.

De botifarra i ceba, bacallà, espinacs a la catalana, rostit de pollastre de pagès, salsa bolonyesa del Cardenal de l’àvia Ana Maria... cadascuna és un guisat embotit dins una massa

Les crestes estan fetes al forn i farcides a mà davant del client en un taulell vist enrajolat d’un blau ultramar ben mariner i intens. Les acompanyen en menús amb amanides, cremes biològiques de temporada (carabassa, verdures...) i postres casolanes com la tatin de crema catalana o la cheesecake. En breu, a la carta de begudes s’hi afegiran un bon grapat de vins (l’altre germà treballa en una important importadora). Tot ben simple. Una senzillesa -el disseny és dels interioristes d’Extra Bonus, amb la imatge corporativa i il·lustracions d’Anastasiia Plotnikova- que es trasllada a la decoració del local esquitxada amb petits dibuixos que evoquen els plaers d’estiu com ara sortir en vaixell, fer volar una cometa o anar en bici i, a l'entrada, una font d’aigua osmotitzada gratuïta que els escolars fan servir de vegades en el seu camí cap a l’escola, que és a tocar. La inversió ha arribat als 120.000 euros y Lenti ja reconeix que l’acceptació ha estat tan bona que ja pensa a expandir el model cap a altres bandes de la ciutat. “Encara que en un segon negoci hauríem d’ajustar molt més la inversió i buscar un local molt més reduït i discret”, detalla.

Les crestes estan de moda (ja des de fa uns anys) i sembla una tendència a l’alça. De moment, aquests sabors mediterranis en un mos es poden emportar a la mateixa botiga o encarregar (treballen amb Glovo) fins a cinc quilòmetres del local, servint també a part de l’extraradi barceloní. Bones notícies.

Mimmar

Adreça: carrer de Còrsega, 207, Barcelona

Web: https://www.mimmar.es/

Preu mitjà: 2,5€-3€ per cresta

Més informació
Alain Guiard: "Les noves generacions no troben l'hostaleria un ofici seductor"
La Vinyeta, els vins que enamoraren Jancis Robinson
Avui et destaquem
El més llegit