La veu, l'eina per triomfar

L'autora Isabel Villagar dóna les eines per treballar una de les nostres armes més importants

La veu ens defineix i reflecteix el nostre estat anímic | iStock La veu ens defineix i reflecteix el nostre estat anímic | iStock

Qui no ha hagut de parlar mai en públic, presentar un projecte o comunicar-se amb un amic o familiar? Qui no s'ha estranyat mai en sentir gravada la seva veu? Qui no ha pensat alguna vegada, resignat, que el seu to de veu sonava... malament? Treballar la veu per "marcar la diferència a la nostra carrera professional i a la vida" és el que ens proposa La voz sí que importa (Empresa Activa, 2018), d'Isabel Villagar, que ha creat tot un manual de supervivència per créixer personal i professionalment centrant-nos en la nostra veu. Perquè tots ens comuniquem i ho fem molt sovint.

Participa: Sortegem el llibre La voz sí que importa

Naixem amb un to de veu, però aquest es pot modelar i millorar. I això, ens farà agafar confiança i seguretat a la vida. Però aquest llibre no només t'ajudarà a acceptar la teva veu, estimar-la i treballar-la, sinó també a respirar correctament, mantenir una bona postura corporal o, fins i tot, a plantejar-te el teu pànic escènic.

"Som la nostra veu perquè la nostra veu i la nostra manera de comunicar-nos amb els demés i amb nosaltres mateixos ens dóna lloc en aquest món", dibuixa l'autora per fer-nos entendre que "entendre com i per què els nostres conflictes emocionals afecten a la veu és fonamental per mantenir-la en plena forma".

Rutines que marquen la diferència

Villagar sosté que la veu és com un mirall que reflecteix l'estat físic i anímic Precisament per això, considera que és clau establir-se unes rutines físiques, emocionals i mentals. D'aquesta manera, et treballaràs com a persona, coneixeràs les teves debilitats, però també els teus punts forts i els podràs entrenar i potenciar.

"Som la nostra veu perquè la nostra veu [...] ens dóna lloc en aquest món"

I és que, per exemple, el llenguatge corporal que utilitzem també influeix en la nostra veu i cal treballar-lo per comunicar allò que realment desitges comunicar i per transmetre el missatge adequat. Però, per fer-ho, hem de sortir de la nostra zona de confort, enfrontar-nos a les nostres pors i deixar-se guiar per la persuasió de la nostra veu.

Villagar diu que "som la nostra veu perquè la nostra veu i la nostra manera de comunicar-nos amb els demés i amb nosaltres mateixos ens dóna lloc en aquest món".

Més informació
No compris aquest llibre! És persuasiu
Per què dirigir en femení
La fase zero del teu futur
Avui et destaquem
El més llegit