La fase zero del teu futur

El psicòleg Chechu Salas presenta el mètode per ajudar-te a saber què vols fer amb la teva vida després d'un moment d'incertesa laboral

A vegades, la gent es troba en un punt d'inflexió professional o personal que no sap com abordar | iStock A vegades, la gent es troba en un punt d'inflexió professional o personal que no sap com abordar | iStock

Vivim en moments de molta incertesa laboral. Molta gent sent amenaçada la seva forma de vida i no sap molt bé com plantejar el seu futur i les seves decisions. Es parla d'una nova revolució industrial, de la irrupció dels robots al mercat laboral i de la desaparició de milers de llocs de treball… Tot això, unit a múltiples factors, genera el mal del futur incert: un desequilibri entre la incertesa que ens envolta i la nostra capacitat per afrontar-la. Per aclarir les idees, el psicòleg Chechu Salas presenta, en el seu llibre La fase cero de tu futuro (Empresa Activa, 2018) una guia pràctica per trobar les respostes que necessites. 

Participa: Sortegem el llibre La fase zero del teu futur

Quanta gent entre 28 i 45 anys es troba ara en un punt d'inflexió professional o personal i no sap molt bé com abordar-ho? Chechu utilitza conceptes del món de la innovació per ordenar i seqüenciar pensaments i canalitzar tota l'energia mental malgastada, convertint-la en un motor d'acció. La fase zero ens ajudarà a crear i creure en el nostre futur. Descriu el moment inicial d'un procés d'innovació, és quan totes les idees estan sobre la taula però en brut, sense forma ni ordre. Doncs bé, en la vida personal, quan crees el teu futur, també existeix una fase zero, en la qual apareixen tots els dubtes i preguntes. La fase zero és un moment de confusió i desordre, "però és necessària per arrencar qualsevol procés de canvi i millora", assenyala l'autor del llibre. 

Per tant, "tenir un embolic al cap i no tenir les coses clares és una part indispensable per pensar en el teu futur, però tan important és entrar com saber-ne sortir". Així que, una vegada plasmats tots els dubtes, s'ha de trobar la manera de resoldre'ls. Però per crear i creure en el teu futur, no són suficients les bones intencions, sinó que també fa falta un mètode.  

"Tenir un embolic al cap i no tenir les coses clares és una part indispensable per pensar en el teu futur, però tan important és entrar com saber-ne sortir"

El mètode que presenta Salas consta de quatre fases (a part de la fase zero): la persona, el propòsit, la projecció i el pla. La primera fase tracta de conèixer-se a un mateix i detectar quines són les teves qualitats i capacitats. La segona es basa a centrar-se en allò que un vol ser i el que vol aconseguir a la seva vida, cosa que et permet arribar a la fase tres, la de projectar i imaginar els teus futurs possibles. Per arribar, finalment, a la darrera etapa, que és la que s'encarrega de fer que les coses es facin realitat, que les projeccions de futur es converteixin en projectes de futur. 

"Tu tens tot el poder per crear el teu futur i per creure en ell", assenyala l'autor del llibre. Una visió carregada d'energia i optimisme per lluitar contra la por al futur.

Més informació
Mirar-se: la clau per millorar l’autoestima
Com tenir la vida que vols
La fórmula de l'èxit
Avui et destaquem
El més llegit