Le Grand Café Rouge, lloa a la cuina francesa als baixos d'un gratacel de luxe

La novíssima 'brasserie' de Romain Fornell en el Fòrum recupera plats com una bullabessa d'inspiració bocusiana

Romain Fornell, chef de Le Grand Café Rouge Romain Fornell, chef de Le Grand Café Rouge

És molt difícil trobar cuina francesa a Barcelona. Ja no diguem bona. Amb la recent obertura de Le Grand Cafè Rouge (Rambla de Prim, 6-8), el xef Michelin Romain Fornell (Caelis) salda sobradamente el deute. Ja no haurem de creuar al país veí per assaborir un bourguignon di galta de porc comme il faut o per consagrar-nos al pâté en croûte.

Ha estat un any productiu per Fornell, que ha vist com el seu Tejada Mar (restaurant que va obrir poc abans de la pandèmia) recuperava pistonada i com saldava el projecte The Embassy al costat del seu amic i xef Oscar Manresa. El xef oriünd de Tolouse dirigeix sota el paraigua Goût Rouge més d'una desena d'establiments entre Barcelona i Girona. Amb aquesta recent obertura, es treu l'espina i dota Barcelona d'una brasserie necessària pels qui estimen la cuina i senten una miqueta de nostàlgia mentre pokebowl i alvocat.

El primer edifici d'Odile Decq a Barcelona

No. Barcelona no és una ciutat fiada del tot al turisme. Però, de vegades, els locals ens sorprenem amb obertures que només són possibles en ciutats desitjades pels estrangers. El nou edifici Antares, que acull aquest restaurant en els seus baixos, és una d'elles. Ho ha projectat l'original arquitecta Odile Decq per al fons immobiliari The Shaftesbury Asset Management Group: pisos de luxe en un bell, modern i molt lluminós edifici (podeu fer-vos amb un si teniu entre 2,5 i 7 milions d'euros) just enfront del Fòrum. La llum es cola pertot arreu (aprovisionar-vos en algun recoveco per fugir de les imponents vidrieres en un dia assolellat) en un interior de disseny de 400m2, amb sostres de 9 metres i butaques d'un jovial vermell sagnant escollit per la francesa, també autora del restaurant de l'Òpera de París. Luxe i confort que no presagien un sablazo a la cartera: podeu menjar un menú de migdia laborable (de dimarts a divendres) per 22 euros i, a la carta, el compte puja fins als 45.

És molt difícil trobar cuina francesa a Barcelona. Ja no diguem bona

Entre les propostes del país veí, algunes ja degustades en el desaparegut Cafè Emma (memorables aquell onglet amb esclunyes o els macarrons amb llamàntol). No falten les ostres, la mantega, la tradicional sopa de ceba o una sustanciosa bullabessa de peix de roca, pommes fondante i rouille amagada sota una closca de pasta fullada (el comensal ha de trencar-ho) en homenatge a la famosa sopa de tòfona que Paul Bocuse va preparar per al president Valéry Giscard d'Estaing. "És un plat reconfortant i divertit. La tècnica és barrejar-ho tot molt bé dins perquè no hi hagi grumolls i la crema realci el sabor de la sopa", detalla José Murillo, director de l'establiment, prest a assistir en taula si cal tirar una mà amb la preparació.

El xef Franck Radiu és qui executa la proposta on no escapa un bourguignon de galtes de porc ibèric, cansalada i xampinyons, els musclos de bouchot amb salsa poulette i patates fregides, o un espectacular roast beef de vedella amb salsa tártara i un tartar de bou tallat a ganivet (entre els millors que podeu tastar a Barcelona) que us farà trobar un nou nivell a l'execució del plat.

Interior de Le Grand Café Rouge | Cedida

Interior de Le Grand Café Rouge | Cedida

Sobre els vostres caps penja el reservat —gairebé dadaista— per a sis persones. Un altell penjant al que s'accedeix per una majestuosa escala vermella que recorda a aquells llavis vermells de Mae West. "Hem tingut moltes peticions des que vam obrir per a aquest espai i també molta afluència de públic i reserves que, en general, han baixat amb les últimes restriccions en les quals estem immersos. Esperem que aviat puguem saltar aquest sot", confia Murillo.

La taula del xef (L'Empreinte) és un altre dels espais des d'on pot degustar-se el restaurant. En aquest cas en format xou i cuina vista per unes 8 persones a les quals, pròximament, s'oferirà un menú degustació. En Le Grand Cafè Rouge també pot gaudir-se un esmorzar a manera de cafè parisenc, amb una proposta que aniran ampliant amb el temps i que completaran amb una fórmula de brunch per als diumenges. De cara a primavera prometen terrassa amb 60 places que seran, segur, molt cobejades.

 

Le Grand Cafè Rouge

Adreça: Rambla de Prim, 6, Barcelona

Horari: de dimarts a dissabte, de 9,00h a 23,00h

Telèfon: 932 78 04 23

Preu mitjà: 22-45 euros
 

Més informació
Aürt, d'Artur Martínez: un vestíbul dona per molt
Quatre menús gastronòmics d'hotel per celebrar el Nadal
Cap de setmana d'activitat gastronòmica al Baix Llobregat
Avui et destaquem
El més llegit