Saps què passa? Que no saps que et passa

El llibre 'Tu futuro es hoy' dóna les pautes per sortir de la zona de confort i triomfar, així, en el món dels negocis, però també a la vida

Si et passa que no saps què et passa, 'Tu futuro es hoy' es el teu llibre | iStock Si et passa que no saps què et passa, 'Tu futuro es hoy' es el teu llibre | iStock

Ets la persona que realment vols ser? T'agrada la vida que tens? La por et paralitza i prefereixes apartar-la sense afrontar-la? Sovint ens quedem ancorats en el passat o viatgem al futur sense tenir en compte el present o, millor dit, sense viure'l. I la vida passa i passa (cada vegada més) ràpid. El pitjor de tot, però, arriba quan comencem a pensar que si som infeliços o alguna cosa no ens ha sortit bé és responsabilitat d'algú altre quan, sovint, tenim a les nostres mans la solució. Sortir de la zona de confort no és cosa fàcil, però quedar-nos-hi implica assumir la por, la rutina i la infelicitat com a única via de la nostra vida. Francisco Alcaide i Laura Chica ho tenen molt clar i és per això que han tret a la llum el llibre Tu futuro es hoy: 46 claves para crear tu destino.

Més info: La felicitat que multiplica el negoci

Un llibre que dóna una nova visió de la vida al lector, que l'ensenya a estimar-se i a valorar-se, sempre vencent la por i superant els reptes. Una por que, subratllen, "només se la derrota plantant-li cara" i, si no es venç, "anula la capacitat d'actuar". I si no s'actua, els somnis mai no es faran realitat.

Conceptes com el canvi, l'autenticitat, la marca personal, l'actitud o el fracàs treuen el cap en aquestes pàgines per donar la volta a les nostres creences i permetre'ns avançar cap al futur desprenent-nos de tot allò que ens limita. "Una imprescindible gimnàstica mental per trobar-nos amb nosaltres mateixos", descriu el llibre el professor de l'Iese, Santigo Álvarez de Mon. Una guia en tota regla que ens avisa que quan caiem en la "victimitis, quejiquits culpabilitis" és precisament perquè "ens evita posar la responsabilitat sobre nosaltres mateixos i anar a l'acció per generar canvis. És rentar-nos les mans per així tenir la consciència tranquil·la i poder dormir per la nit". Al mateix temps, adverteix que "la gent utilitza aquests recursos sovint perquè alleugeren de l'estrès del fracàs, però evidentment no el solucionen".

Cultivar-se a un mateix

Si es vol es pot i prendre consciència d'un mateix és un pas molt important. És per això que Tu futuro es hoy convida al lector a aprofundir en com vèncer la por, conèixer per què és fonamental tenir una vida equilibrada per ser feliç o gestionar com resoldre els conflictes. Basant-se en la idea que "les persones tendim a viure sense fer-nos masses preguntes", els autors ho duen a la pràctica responent a 46 qüestions que serveixen per a tothom i que obren la porta a passar de la reflexió a l'acció. I ho fan dibuixant una visió general de la situació, donant claus per afrontar-la i, finalment, apuntant a cinc passos per passar a l'acció: des de preguntar-se a un mateix de què es té por fins a proposar positivitzar-la i buscar punts de suport.

"Només en el teu interior descobriràs les preguntes que busques fora"

L'objectiu? Que el lector entengui que "només en el seu interior descobrirà les preguntes que busca fora", que "cada persona és única i irreptetible" i que justament per això és important escoltar-nos a nosaltres mateixos i que acceptin que "el teu obstacle més gran -i també el teu millor aliat- ets tu mateix".

Un llibre que, asseguren, ajudarà a "crear el teu destí". I tot per acabar assolint la felicitat plena perquè, com sostenen els autors, "la felicitat és l'únic camí per trobar la felicitat". Carpe diem.

Més informació
Els països europeus amb més salut i millor felicitat
La felicitat d’anar a la feina
Avui et destaquem
El més llegit