El mètode Nadal, a la pista i a les aules

El tenista manacorí ha inaugurat la Rafa Nadal Academy, un centre d’alt rendiment on l’esport i els estudis tenen la mateixa importància

El jugador manacorí Rafa Nadal, en la pista del US Open El jugador manacorí Rafa Nadal, en la pista del US Open

"Rafa Nadal és la persona que em sorprèn cada dia. Tots pensem que no és millor que Federer, però el guanya i és el número 1 del món. Cada dia va a més i és incomprensible. Té un cap propi d’un superdotat. Mentalment és únic”. Qui es desfà en alabances és l’extenista argentí Gastón Gaudio, número 5 del món en el seu millor moment i víctima de l’estrella manacorina en més d’una ocasió. L’últim guanyador del US Open no deixa de despertar admiració. El de Nadal és un d’aquells talents amb un punt d’innat, però si algú pot ensenyar els seus secrets és ell mateix.

El passat 16 d’octubre de 2016, el mateix Nadal i Roger Federer obrien les portes de la Rafa Nadal Academy, un centre esportiu i educatiu de més de 24.000 metres quadrats que compta amb residència, tot tipus d’instal·lacions esportives –amb 26 pistes de tennis incloses-, escola, restaurant, hotel i un museu interactiu on veure i recordar tots els títols que el millor tenista del moment ha col·leccionat durant la seva carrera. “La Rafa Nadal Academy és un projecte molt especial per mi. Vull transmetre tot el que he après durant la meva formació com a persona i esportista”, declarava Nadal durant la inauguració del centre. I aquesta combinació de l’alt rendiment esportiu i acadèmic és el principal objectiu de la iniciativa, sense que un aspecte tingui més pes que l’altre.

Formar-se en el centre creat pel manacorí seguint el seu mètode té un cost d’uns 56.000 euros a l’any

En l’àmbit esportiu, la Rafa Nadal Academy promet ensenyar als seus alumnes tots els secrets del mètode que ha forjat la llegenda del tenista manacorí. Un sistema dirigit per Toni Nadal fins aquesta temporada i que es basa a treballar per explotar les fortaleses del tenista i reduir al mínim els seus punts febles.

Edifici principal de la Rafa Nadal Academy
Edifici principal de la Rafa Nadal Academy | Web Rafa Nadal Academy 

I en el vessant acadèmic, el centre ofereix un programa educatiu internacional, a través de l'American International School, pensat perquè els alumnes que no travessin la dura frontera del professionalisme puguin seguir competint gràcies a les beques que ofereixen les universitats americanes.

Alumnes dels cinc continents

Aquest mes de setembre ha arrencat el segon curs acadèmic de la Rafa Nadal Academy, amb un total de 100 alumnes provinents dels cinc continents que es formaran en el mètode Nadal a raó d’uns 56.000 euros a l’any. Un preu prohibitiu per a moltes butxaques. L’acadèmia, però, obre les seves portes a tot tipus de visitants amb programes setmanals per a la formació de tenistes i un campus d’estiu que en la seva última edició va reunir centenars d’alumnes d’entre vuit i 18 anys de més de 60 nacionalitats.

L’acadèmia també s’ha convertit en un actiu econòmic fonamental per a Manacor, no només pel posicionament del municipi com a destinació pels nous talents del tenis, sinó també perquè dóna feina a unes 140 persones.

Més informació
Andreu Buenafuente: no és país per a emprenedors
Paz Padilla salva el patrimoni amb el turisme rural
La muntanya russa empresarial de Dolly Parton
Avui et destaquem
El més llegit