Part de l'equip de Caelis obre Imprevist Restaurant

Lluny de les llums de l'alta gastronomia i molt prop de la cuina d'autor a preu de barri

Imprevisto Restaurant | Lourdes López Imprevisto Restaurant | Lourdes López

Alberto Jaime León (equatorià), Raffaele D’Avico, Luca Pinna i Isabella Vivarelli (italians) són els quatre amics al capdavant d'Imprevisto Restaurant. Es van conèixer al Caelis de Romain Fornell i, amb el pes de la pandèmia a l'esquena, van veure la possibilitat d'armar-se de valor i obrir un restaurant propi a la ciutat que els va acollir i ja senten com a pròpia. L'aventura acaba de cumplir els dos mesos de rodatge (carrer Bailén, 104) i possiblement es colarà en més d'una llista d'imprescindibles de l'Eixample.

“Això d'improvís ve perquè sempre sortien coses noves que no havíem previst ni pensat o replantejaments no buscats”, explica Alberto, al capdavant de la sala del petit establiment de només 100 metres quadrats on abans hi havia una hamburgueseria. Van començar amb una reforma parcial, aprofitant la cuina i “tot el que és aprofitable”. “Vam buscar local durant la pandèmia i ens va costar al final trobar alguna cosa aquí perquè els traspassos ja no són tan barats”, avança.

Terrina de conejo y pistacho con radicchio y vinagreta de savia | Lourdes López
Terrina de conill i festuc amb radicchio i vinagreta de saba | Lourdes López
 

El nou local puja l'aposta (i molt) a una zona on és francament difícil trobar un menú degustació amb preu tan controlat. Treballen un complet menú de migdia a 21 euros amb vi a copes, que es pot ampliar (a 4 plats per 28 euros) i a la nit a dos menús degustació més que atractius (36 i 50 euros).

Les nodrides trajectòries al sector de la restauració del quartet es deixen veure en els elegants emplatats, en la selecció dels ingredients de temporada i en una posada en escena gens pretensiosa. El local tampoc no ho és.

El nou local puja l'aposta (i molt) en una zona on és francament difícil trobar un menú degustació amb un preu tan controlat

Entre els entrants del menú més ampli, un cremós all blanc de textura juganera esquitxat amb un tàrtar de musclos, tomàquets i ametlla torrada picada o un tàrtar de vaca i anguila fumada amanit amb api adobat i una suau maionesa de raifort que lliga tot el conjunt. Impecables la terrina de conill i pistatxo amb radicchio i vinagreta de saba (most cuit dels raïms), una col xinesa marcada en una mini Kamado acompanyada amb una suau beurre blanc d'aranja esquitxada amb blat sarraí i llima kefir, i el risotto de llimona alga nori i botarga. Entre les dues postres, figues amb vainilla i una torrija afogata en un tiramisú. El detall a l'elecció de proveïdors passa pel pa del mestre Xavi Barriga (Turris) per mullar a l'oli d'edició limitada (950 ampolles) i varietat Corbella que embotellen al celler Abadal.

L'aposta pels riesling

La carta de vins és un altre encert. Un riesling a copes? És aquí. Les referències es mouen entre les DO catalanes, una gran presència d'interessants Riojas i vins gallecs. A l'Alberto li encanten els riesling i, en general, el vi francès i alemany i això es nota a l'hora d'aconsellar i proposar. “Tenim la idea que beure't un bon vi no ha de ser una cosa gaire exclusiva. Recomanem un menú molt ajustat i, si t'animes una mica més perquè l'experiència t'està agradant, pots demanar una ampolla, que sigui una sorpresa agradable”, detalla el sommelier, i afegeix: “hi ha intenció d'anar variant sempre la part líquida”.

Jaime León: "Tenim la idea que beure't un bon vi no ha de ser alguna cosa molt exclusiva"

A escassos carrers de Passeig de Gràcia o fent el trajecte de baixada des de Verdaguer i travessant l'Avinguda Diagonal, Imprevisto Restaurant té tots els números per ser una de les obertures de la temporada. Un lloc on podeu relaxar-vos els clients habituals de les millors taules d'hotel i també els que surten a dinar mirant sempre de no foradar la cartera. Una d'aquestes ofertes esperades que porta la cuina d'autor a taula a un preu més que competitiu. Una experiència per repetir.

Imprevist Restaurant
Bailén, 104. Barcelona
Tel. 931 451 152 / 613 237 227
www.imprevistorestaurante.es

Més informació
Un jarret de Santi Santamaría a Barcelona
Sis bones gelateries artesanals de Barcelona (amb algun nou fitxatge)
Set vins blancs espectaculars per menys de vint euros per gaudir de l’estiu
Avui et destaquem
El més llegit