Es pot fer un altre restaurant Flash Flash 50 anys després?

Iván Pomés, autor de l'interiorisme i soci, i Javier Hoyos, director del Flash y Croma, ens expliquen el projecte Croma by Flash; truites a la Diagonal i una mica més

Iván Pomés, interiorista i soci del restaurant Flash y Croma | Beatrice Dubois Iván Pomés, interiorista i soci del restaurant Flash y Croma | Beatrice Dubois

Mai és tard per somiar i ampliar-se. Tampoc si s'ha triomfat fa temps. Es pot clonar Flash Flash 50 anys després? És lícit? Croma By Flash va obrir l'octubre del 2020, però a la setmana va haver de tancar pel canvi en les mesures d'obertura de locals a causa de la pandèmia. Un moment difícil que no enviat en orris, no obstant això, aquest nou projecte empresarial conjunt; ara també obert a les nits.

"Teníem en ment des de fa molt temps obrir aquest negoci. Sí, però mai trobàvem el moment", explica Iván Pomés, autor de l'interiorisme i un dels socis del projecte. "El cinquantanari ha estat l'excusa ideal", afegeix. Croma és respectuós amb el seu predecessor, un dels restaurants més innovadors dels anys 70 que perdura fins als nostres dies. S'hi inspira, però no el clona; l'homenatja i manté la seva essència pensant-lo des del present. "Malgrat la utilització de la imatge icònica pop (la fotògrafa que amb el seu flaix il·lumina el local) el resultat no és una còpia, no és un clon, sinó un restaurant nou i totalment diferent", afegeix l'empresari.

Un preciós local de 200 metres quadrats al peu de la Diagonal (L'Illa) que segueix les línies mestres d'aquell interiorisme -llavors trencador- ja projectat per Llamazares Pomés Arquitectura, fa anys; amb el blanc gairebé immaculat a les butaques, terres i algunes parets, l'escala de grisos (entra en joc en aquest local), el negre de les siluetes estampades en aquestes i el groc gairebé de vermell d'ou (inspirat en el paquet del rodet de fotos Kodak) en espais agrupats i zones mitjanes entre taules a diferents nivells. "L'altura del sostre està controlada: els sostres són baixos, a escala humana, amb la finalitat de crear un lloc acollidor i casolà; té una geometria meticulosa, però que dona lloc a un espai versàtil; crea un espai arquitectònic on la decoració sobra; la barra no és un element de separació, ni un element aïllat; utilitza materials amb acabat brillant: vidres, laminatges, acer inoxidable, fustes lacades o vernissades, tot brillant…", explica l'interiorista. La il·luminació, d'Anoche Lighting Design, juga amb l'espai i la fusteria, de Creabit fusteria, a crear un ambient acollidor però chic. Pomés reconeix que "era la ubicació perfecta. Suficientment lluny del Flash Flash, en una zona d'oficines i oci".

A més de la truita, no us perdeu els Tagliolini Alfonso Milà, l'hamburguesa Flash clàssica, ni l'apartat de ceviches -de corvina o llagostins-

El nou espai ocupa 17 persones i la seva terrassa -recentment oberta i suficientment apartada de l'enrenou rodat- és un altre dels reclams. Busquem "un públic semblat al Flash, molt genèric, transversal", afegeix Javier Hoyos, director del Flash i Croma.

Truita, si us plau

Evidentment, la truita segueix sent el best seller de la casa i no hi ha cap intenció que això canviï. Un repàs ràpid a la carta posa de manifest que l'apartat truiter és un dels més atractius. Aquí hi ha La Lusitana -de bacallà i alls tendres-, la Mallorquina -de sobrassada i formatge- o la sempre impertèrrita Leopoldo Pomés -de pa de pagès amb tomàquet-. Sens dubte "la truita triomfa, tot i que encara no hem comptat quantes en servim", afegeix. No us perdeu els Tagliolini Alfonso Milà -paglie i fieno amb tomàquet confitat i alfàbrega lleugerament picant-, l'hamburguesa Flash clàssica, ni l'apartat de ceviches -de corvina o llagostins-. La nova aventura està tenint un significatiu acolliment, no sabem si promet més obertures:" La resposta ha estat molt bona; tenim una mitjana de 150 comensals diaris. No es pot demanar més".

Croma by Flash

Adreça: avinguda Diagonal, 640. Barcelona

Preu mitjà: 25-30€

Web: https://www.cromabarcelona.com/

Més informació
Sartoria Panatieri: 'from Gràcia to Eixample'
Xalar: Fran López dona el salt a Castelldefels
Avui et destaquem
El més llegit