CA | ES

Restaurant Le Léopard, una 'brasserie' de disseny

Tres milions d'euros d'inversió en un espai de 1.600 metres per una de les 'concep store' més sorprenents de Barcelona

Romain Fornell (assessor gastronòmic de Le Léopard), Constance Louboutin (CEO Darial) i Ilya Fattakhov (xef de Le Léopard) Romain Fornell (assessor gastronòmic de Le Léopard), Constance Louboutin (CEO Darial) i Ilya Fattakhov (xef de Le Léopard)

DRIAL és el nom d'un nou espai en l'Eixample capaç de combinar moda, mobles de disseny, exposicions efímeres d'art i gastronomia sota el mateix sostre. Obert fa escasses setmanes, els seus 1.600 metres i una inversió propera als 3 milions d'euros donen per a molt. La part gastronòmica, que és la que ens ocupa, té el segell d'un dels grans xefs amb lluentor Michelin de Barcelona: Romain Fornell. En un restaurant amb un nom pompós: Le Léopard.

Com la pell del felí que li dóna nom, la decoració del restaurant muta entre els daurats, el negre i un vermell porpre que indica certa prosopopeia. La mateixa pompositat que el seu decorador, el dissenyador parisí Djaba Diassamidze. Ha transformat el número 37 del barceloní carrer d'Ausiàs Marc, a la planta baixa de la Casa Tomàs Roger, en una galeria art decó a la qual no li falten paravents de Coromandel i peces de figures fonamentals del disseny com Pierre Chareau o Serge Roche.

L'espai, que va ser fàbrica tèxtil, disposa d'uns sostres d'altura quilomètrica propis d'un set de rodatge. "Des de petitó vaig viure aquesta certa ampul·lositat de les galeries d'art i dels cafès parisencs on em portaven els meus pares. I fins i tot acabava recolzant els meus somnis infantils en els divans d'algun cafè de moda", recorda Diassamidze. "He buscat certa dramatització, cert embolcall cinematogràfic per a aquest espai, entre la sofisticació i la teatralitat", sosté el dissenyador d'alta costura. Ho ha aconseguit.

Darrere de la concep store, una família amb base a Suïssa la representant de la qual és Maka Asatiani i que compta com a directora general a Barcelona amb Consatance Louboutin: "Ells creien en el poder creatiu de Diassamidze, aquest projecte és una aposta al seu talent. L'elecció de Fornell com a xef executiu ve donada per una alineació en els nostres gustos culinaris. La seva cuina ens va encantar i buscàvem una proposta amb un toc afrancesat d'alta qualitat que ell pot proporcionar", explica.

Cuina senzilla en un local barroc

Le Léopard ocupa 300 metres quadrats. Aquí, la mà dreta de Fornell als fogons és IIya Fattakhov, del Caelis (Hotel Ohla Barcelona), el xef encarregat de fer feliços els 70 comensals en sala i als 25 de la seva terrassa. La plantilla es completa amb 16 persones fixes. Encara que la varietat de champagnes és evident, la selecció de referències s'ajusta a unes 70 sota l'assessoria de la distribuïdora de vins Vila Viniteca, un de les més importants d'Europa.

El Gatopardo de Visconti corre pel perfil de la vaixella, però, en contra del que pogués pensar-se, el bistró serveix una cuina senzilla basada en el producte de mercat. Receptes que reben influències franceses i espanyoles, en les quals es troben també opcions veganes i vegetarianes. Entre els seus plats destaquen les patates braves Darial; les cigaletes en fulla d'alfàbrega i salsa kimchi; els macarrons amb múrgoles; el tartar de tonyina vermella del Mediterrani, alvocat amb vinagreta al gingebre; el tartar de bou al ganivet amb patates fregides, o l'amanida d'enciam viu amb King Crab, alvocat i maionesa plàncton.

La carta es divideix en diferents apartats: platerets per compartir, entrants, amanides, ous, hamburgueses i sandvitxos, pasta i risotto, peixos i carns, i un assortiment de postres casolanes. La proposta inclou a més un menú de migdies -que canviarà cada setmana-; un brunch per als diumenges amb un menú especial per a grups; i una oferta d'esmorzars. Le Léopard es transforma cada matí en una boulangerie on degustar diferents cafès i tes, sucs, torrades, ous, entrepans i brioixeria.

Platerets per compartir, amanides, ous i hamburgueses, juntament amb opcions de peixos, carns i un assortiment casolà de postres entre els quals no falten els icònics llavis Mae West de Dalí. El menú de migdia s'ajusta als 20 euros -el plat més car de la carta ronda aquesta xifra- i, a la carta, el tiquet se'n va fins als 42 euros.

Le Léopard

Adreça: Carrer d'Ausiàs Marc, 37

Preu Mitjà: 42 euros

Menú de migdia: 20 euros

Horari: de dilluns a diumenge de 8:30h a 2h

Avui et destaquem
El més llegit