Hofmann mira un futur dolç

L'escola de pastisseria fitxa un nou cap pastisser i estrena un obrador i aula de pastisseria a Via Laietana

Silvia Hofmann i Miquel Guarro Silvia Hofmann i Miquel Guarro

“El Born es el cor de Barcelona. La meva mare era una enamorada del barri i va contribuir, en gran mesura, a què avui sigui el que és”. Ho recorda Sílvia Hofmann qui des del 2017 i amb la sobtada mort de la seva mare porta la direcció del grup Hofmann, escola referent mundial en estudis de cuina i un dels grans formadors en un sector tan difícil —però amb tant de futur— com la pastisseria. El grup mira cap a un futur dolç. Hofmann enceta el primer semestre de l’any carregat de novetats, entre elles, la presentació en societat ara fa unes setmanes del seu nou fitxatge, el jove pastisser Miquel Guarro.

Membre de Chocolate Academy i jurat del nou concurs televisiu en torn del món dolç Bake Off (Cuatro), el nou cap pastisser de l’escola representa un punt d’inflexió per incorporar el talent més jove a la casa. “La meva mare era respecte i tradició. Ara, sota aquestes premisses i la seva idea que per crear has de conèixer les bases, anem a empènyer l’escola cap als nous temps, introduint innovació i modernitat”, assumeix Hofmann.

L'escola Hofmann incorpora Miquel Guarro de Chocolate Academy, el guanyador del Trofeu Lluís Santapau més jove de la història

El negoci, que va néixer el 1983 quan Mey Hofmann va obrir al carrer de Ferran als baixos de Grife per poc després traslladar-se al actual emplaçament al carrer de l’Argentaria, no ha parat d’oferir novetats i créixer. A la seva pastisseria (Flassaders, 44) elaboren diàriament 800 peces entre bombons, pastissos, croissants... encara que els caps de setmana es duplica la producció diària.

A més de l‘escola, el grup compta amb tres exitosos restaurants. Al estrellat Restaurant Hofmann (Granada del Penedès, 14), la insígnia del grup, se serveixen uns 250 comensals a la setmana i es cuinen en torn als 750 plats, entre ells, un exitós caneló de vedella amb foie, crema trufada i teula de cruixent de parmesà. A l’annexe i més recent Racó Hofmann, un espai més distés, llueix a carta un pepito de vedella que té veritables adeptes al barri. Per últim, a la Taverna (Girona, 145), cuinen per a unes 375 persones setmanalment, amb uns 1.200 plats de mitjana.  Les carxofes en dues coccions amb vel de vieira estan entre les seves elaboracions més celebrades.

Noves instalacions i una extensió universitària

Al fitxatge de Guarro es sumen altres novetats; com l’estrena d’un nou obrador i aula de pastisseria a la Via Laietana que oferirà més possibilitats laborals i noves instal·lacions per reforçar la seva docència.

Es tracta d’un nou local, de 500 metres quadrats dotat de l’ultima tecnologia amb al lateral de Correus des d’on es nodrirà un nou obrador de pastisseria i xocolateria així com noves instal·lacions per fer formació del seu alumnat amb aules pràctiques i teòric-demostratives on desenvolupar nous cursos plantejats per Guarro. De moment, la primera contribució del nou pastisser és un pa de pessic d’ametlla, cremòs de cassís i gerds pel Dia dels Enamorats. Al seu ampli catàleg hi continuarà, però, el seu celebrat croissant de mascarpone, un best seller del que fan 7.000 unitats mensuals.

El grup Hofmann inclou una escola que ha format més de 10.000 alumnes i tres restaurants que acullen més de 600 comensals al dia

Amb aquesta nova seu, l’escola Hofmann compta amb unes instal·lacions de 1.500  metres quadrats al Born barcelonès on imparteix 23 cursos professionals i 41 monogràfics temàtics. Entre d’altres serveis, suma tres aules practiques de cuina, dues aules pràctiques de pastisseria, dues aules demostratives, dues aules teòriques i un parell de restaurants d’aplicació per a tots els alumnes que acaben la seva formació en un entorn de restauració de gran exigència com és el seu restaurant homònim guardonat amb una estrella Michelin.

Les novetats Hofmann per a aquesta primera meitat de l’any també impliquen la signatura d’un acord amb la Universitat Ramón Llull i la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. Es tracta d’una extensió universitària de sis mesos on s’estudiarà seguretat i higiene alimentària complementada amb 800 hores reals de pràctiques professionals a restaurants. L’acord servirà per a què els nostres alumnes adquireixin més coneixements i puguin plasmar-los amb pràctiques reglamentades a d’altres restaurants”, explica la CEO.

I és que 36 anys després que el somni de Mey Hofmann es va consolidar, l’alumnat no ha deixat de créixer: formen entre 600 i 700 nous alumnes cada any i han passat més de 10.000 alumnes de 38 nacionalitats diferents per les seves aules. I tot “continuant i conservant l’essència Hofmann”, tal con diu la Sílvia. El llegat d’una mare a qui tota una professió va admirar i admira.

Més informació
El Windsor glosa al pèsol garrofal
José Pizarro: "El Brexit ha apujat un 10% el preu dels productes que importo"
La Xarxa, 50 anys d’homenatge gastronòmic i una truita ben lletja
Avui et destaquem
El més llegit