On mengen els congressistes del MWC?

Barcelona és plena de bons establiments que esgoten taules aquests dies per fer lloc a l’alta demanda de serveis per sopars de grup

El Restaurant This & That Co. omple totes les taules pel MWC El Restaurant This & That Co. omple totes les taules pel MWC

És una de les primeres preguntes que es fan els congressistes del Mobile World Congress (MWC) quan obren la porta del taxi (si no se l’ha plantejada ja abans de sortir destinació Barcelona): Per aquí on s’hi menja bé? A la nit no hi ha problema. Barcelona n’és plena de bons establiments que esgoten taules aquests dies (literalment) per fer lloc a l’alta demanda de serveis per sopars de grup. Però al migdia la historia és una altra. Dinar a prop de la Fira de Barcelona, fer-ho a un preu adequat (sense aixecades de camisa) i amb cert criteri gastronòmic és possible. I ho és cada cop més: sense braves reescalfades ni tapes fòssils. En la següent llista repassem alguns dels millors llocs per anar a fer una mossegada entre novetat i novetat tecnològica. Que la tecnologia fa gana, oi?

Mitja Galta

Direcció: Carrer de la Constitució, 181, 08014 Barcelona

Menú de migdia: 13,50 euros

Distància: 25 minuts a peu

A l’encreuament de Riera Blanca i Santa Eulàlia, trobem una altre lloc familiar que serveix un dels millors menús de migdia de la zona. Obert el 2014, Xavier Insa i Elisenda Castellón han fet d’aquest local conjuntament amb el seu nebot, en Manel López, un emblema de barri. La seva oferta de cuina catalana reinspirada ho peta sigui entre setmana o cap de setmana.  Demaneu les llenties saltejades amb botifarra negra, porro, popets i calamar (un mar i muntanya canònic), el peix del dia amb crosta de romesco o l’arròs si és dijous.

Sucapa

Direcció: Carrer riera de la creu, 9

Menú de migdia: 12,90 euros

Distància a peu: 40 minuts (16 minuts amb Ferrocarrils: Fira- Av. Carrilet)

L'Edgar Sucarrats i la Mireia Palau van estrenar aquest petit restaurant situat al cor d’Hospitalet el 2010. Aquest febrer han celebrat els 9 anys. L’acollida de la seva cuina amb un punt de creativitat però basada en la temporada va enamorar a molts comensals que hi continuen visitant aquesta casa al menys un cop al mes. Proveu el seu arròs cremós amb gambes o la seva truita de burrata trufada i tòfona. Per sucar-hi pa, evidentment!

Debut

Menú diari: 13,50 euros

Direcció: Carrer de Lleida, 32

Distància a peu: 40 minuts (16 minuts amb Ferrocarrils: Fira- Rambla Just Oliveres)

Debut és el restaurant que el 2016 van obrir dos amics que s’havien conegut treballant en un restaurant de la zona alta de Barcelona: el cambrer Ignasi Redón i el cuiner hospitalenc Guillem Salazar (format a Hofmann, Gaig i el desaparegut Evo). Emplaçat a una antiga bodega a prop de la Rambla Just Oliveras de la qual conserven els mobles i aquell preuat aire vintage, el producte local i de temporada llueix en el seu dia a dia. Al seu menú de migdia podeu gaudir d’uns cigrons guisats amb tripa i capipota, una lluerna, salsa de suquet i pèsols o un tel·lúric arròs de bolets i botifarra.

This & That Co.

Direcció: Carrer d'Amadeu Torner, 41

Distància: uns 9 minuts caminant

Menú del dia: 13,50 euros

This & That Co.

L'entrada de This & That Co.

És un d’aquell llocs on és absolutament imprescindible reservar taula. Per ubicació, per dimensions i per demanda. La cuina del This & That va de tapes i platillos ja consolidats dintre de la millor oferta gastronòmica de l’Hospitalet. Atenció als seus plats més viatjats com els tatakis i carpaccios, però també als exponents de la cuina més tradicional, com ara el seu un caneló de cua de bou amb beixamel trufada i mascarpone. En Juan Pablo Carrizo (cuina) i la Mónica Artero (sala) donen una volta de rosca al bo i millor que es menja al barri d’Hospi nou, just davant de la Fira. Ah, i acaben d’encetar nou servei de baos per emportar i a domicili (apunteu-vos el de galta estofada amb maionesa de curri).

Palmer Restaurant

Direcció: 52 Plaça d'Europa

Menú: buffet internacional, 40 euros, menú tancat, a partir de 50 euros

Distància: 8 minuts caminant

Restaurant Palmer Fira

El restaurant El Palmer prop de la Fira

Com el seu propi nom indica, al restaurant Palmer (ubicat a la planta 14 de l'Hotel Renaissance Fira de Barcelona) podreu fer un moss en mig d’un plantell de palmeres i jardins verticals de disseny (Ateliers Jean Nouvel y Ribas & Ribas) . Per la seva ubicació i popularitat és molt recomanable reservar-hi si aneu en grup. En la carta del xef valencià Lluís Benavent  triomfen tapes com calamar de potera a l'andalusa amb maionesa de llima i coriandre i, entre els principals, les supremes de rèmol amb refregit d'alls tendres, pernil i patates confitades.

Restaurante La Pepa

Direcció: Plaça d'Europa, 17-19

Distància a peu: 6 minuts

Restaurant La Pepa

L'interior del restaurant La Pepa

Entre els clàssics catalans de la zona, La Pepa és una bona tria. La seva carta està especialitza en arrossos, guisats i tapes (també fan menús per a grups). Pertany al grup de La Candela i Viladecans) i La Diosa (Sabadell).

Granja Elena

Direcció: Passeig de la Zona Franca, 228

Distància a peu: 19 minuts

Algú va dir que la Granja Elena és alta cuina de barri i no va errar. El negoci que va començar com un midest lloc per servir esmorzars al 1974, ha esdevingut una casa de bons menjars de referència entre la cada cop més propera perifèria de Barcelona. Enguany  Patricia, Borja i Guillermo Sierra (el tres germans que regenten el negoci) han rebut de mans de l’Ajuntament de Barcelona un dels Premis Barcelona Restauració per la seva qualitat gastronòmica. No espereu un lloc elegant: és un bar petit, amb taules petites i una barra cromada que “fa molt bar” sobre la qual volen tallats i entrepans de truita.  Entre el seu celebrat receptari: l’arròs amb trufa, el tartar de la casa, els ous fregits amb cocotxes, els pèsol amb suc ranci i botifarra negra o els canelons de cua i peus de vedella.

Faborit Cafe

Direcció: Plaça d'Europa, 41, i Passeig de la Zona Franca, 109

Distància a peu: 5 o 19 minuts

Faborit Cafe Fira

El restaurant Faborit de la Fira

Sa, assequible i ràpid. Aquestes són les premisses sota les que opera una marca franquiciada a Barcelona amb sis establiments, Madrid (16) i Logronyo (1). El seus dos locals a prop de la Fira són un valor segur per menjar amanides, fresques, sopes, entrepans, batuts, deliciosos cafès i una selecció de dolços pastissos. La seva terrassa és tot un reclam a la zona. 

ASAP - Bueno, Sano, Rápido

Dirección: Plaça d'Europa, 1

Distància a peu: 6 minuts

Situat entre l’Ikea i el Centre Comercial GranVia2, la proposta del ASAP és, tal com indica el seu cognom: Bona, sana i ràpida. Fast goods per una reunió durant un esmorzar leuger, abans o després d’una altra reunió. Els congressistes, de vegades, no tenen ganes ni paciència per entaular-se. I els locals, sovint, tampoc. Aquesta és una bona opció per a un poke, una amanida o un menú bowl (bowl + suc) per entre 8,50 i 9, 25 euros. Pot fer-se la comanda online. 

Baskònia Restaurant

Direcció: Avinguda de la Gran Via, 75 (Gran Via 2)

Distància a peu: 9 minuts

Un dels plats estrella de Diversus

Un dels plats estrella de Diversus

Que les seves dimensions no us espantin. El Baskònia pertany al grup santboià Diversus. Sota aquest paraigües estan restaurants de solvència com el Restaurant de Dalt o (en el seu radi d’acció), els Marimorena de Sant Cugat i Barcelona. La seva és una cuina oberta i de mercat amb un toc basc (carns, pinxos, bacallà, ous estrellats...). Només per a amants de la contundència.

Restaurante Spiral

Direcció: Plaça d'Europa, 45

Menús executius 23,50 euros

Distància a peu: 3 minuts

Hotel Portafira restaurant Spiral

El restaurant Spiral de l'Hotel Barcelona Porta Fira

El restaurat de l'Hotel Barcelona Porta Fira (4E) és un dels llocs més visitats durant el Mobile en part perquè bona part dels congressistes s’hi allotgen. Ofereix àpats de qualitat (a la carta o en menús) amb un servei atent i en un horari força ampli.

Ace Cafe Barcelona

Direcció: Carrer de les Ciències, 105

Distància a peu: 10 minuts

Aquesta hamburgueseria va obrir portes sense fer massa soroll el 2016. S’emmiralla en l’Ace Cafe London, meca dels apassionats del motociclisme amb més de 75 anys d’història que ha sigut fidelment reproduït a la capital catalana. La seva carta implica quantitats ingents de carn a la grella (porc i vedella), tenders de pollastre arrebossat, frankfurts i cerveses.

Més informació
Hofmann mira un futur dolç
El Windsor glosa al pèsol garrofal
La Xarxa, 50 anys d’homenatge gastronòmic i una truita ben lletja
Avui et destaquem
El més llegit