Restaurants on tancar un negoci

Consells d'empresaris catalans pels dinars de feina

Algunes de les millors sales de reunions tenen coberts, cambrers i olors que obren la gana. Als restaurants també s'hi treballa i les empreses catalanes ho saben. Tribeca, 7 portes, Negro-rojo, Vinya-Roel, Tuset... són llocs de trobada amb clients, proveïdors i socis a Barcelona. Però més enllà de la capital, també s'hi fan negocis a voltant d'una taula i un bon dinar. Consultats per VIAempresa, diversos actors del món empresarial destaquen què cal tenir en compte per quedar bé:

1. La qualitat-preu
Tal com busquen el proveïdor més competitiu, les empreses catalanes primen la relació qualitat-preu. I el boca-orella ho sap. A Mataró, per exemple, l'hotel Atenea Port Mataró "es va inaugurar tot just fa un any i s'ha convertit en un punt de referència de tota la ciutat", comenta Marc Pérez Pey, director general de Hartmann Espanya. A Manresa, un nom recurrent són Las Vegas: "Té bona relació qualitat-preu en el menú diari", justifica Jordi Bertran, gerent de la fundació Fira Mediterrània. "I és cèntric", afegeix Josep Maria Ribas, gerent d'una sastreria de la capital del Bages.

2. L'atenció de qualitat
Anton Granero, de l'estudi de disseny Eumogràfic de Vic, parla amb confiança d'en Joan, l'Imma i l'Anselm de Ca l'U. D'aquest últim, diu que és "el millor cambrer, discret i impecable sempre entre el seu equip". És una peça clau. A Sant Cugat del Vallès, per exemple, l'empresari Juanjo Martínez veu en La Masia "probablement el millor servei de la ciutat". "Per alt que sigui el requeriment del dinar, sempre aconseguiràs satisfer els teus convidats, bé siguin del país o vinguin de lluny", elogia Martínez, de l'empresa de gestió empresarial Networkia. També ho destaca del restaurant Qgat, on "el personal sempre sap estar, garantint un bon servei sense que notis massa la seva presencia", declara. 


3. La tranquil·litat
A la multinacional dels videojocs Ubisoft, ubicada també a Sant Cugat, no nomès parlen de La Masia com a "entranyable". L'auge dels restaurants japonesos a la ciutat agrada a la directora general, Marie-Thérèse Cordon. Recomana el Sugoi: "A la nit tenen una terrasseta estil chill-out, al peu del Parc Central, que m'encanta", reconeix. És un altre factor decisiu: la tranquil·litat per negociar. A Manresa, fins i tot, opten pel club de tennis: el Match Point, apunta Jairo Nieto, de Serveis intergrals 360. A Mataró, el director de Bitlonia.com, Josep Lluís de Gabriel, recomana el jardí del restaurant Caminetto i les instal·lacions de La Sal, "amb l'entorn únic d'una platja, que és ideal per fer negocis". També a la comarca, l'Hostal de la Plaça de Cabrils, del qual Pere Domingo, d'Edomsa, en destaca la qualitat.

4. Els reservats
No és l'únic. Jaume Ventura, director general de Viatges Over Giramón, també posa bona nota a l'hostal de Cabrils: "Disposa de saletes bàsicament petites i ideals per reunir-se amb sis o set persones". I és que, per tranquil·litat, la dels reservats. "D'aquesta manera es pot tenir intimitat", detalla el pesident de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó. Ho destaca del restaurant La Dolceta. "Algunes institucions hi fan dinars oficials", argumenta.

5. La categoria del lloc
Sens dubte, als dinars de feina cal quedar bé. I les estrelles Michelin hi ajuden, com és el cas de Can Bosch, a Cambrils. Joan Basora, gerent de Coaliment, en destaca la distinció i que "fan tant cuina de vanguardia com tradicional com tradicional de la zona, on dominen molt el peix", aclareix. També sonen amb força La Taula de Badalona i La Cuina de Manresa.

6. La carta
De fet, a L'Hospitalet de Llobregat, Joan Martorell, president de l'empresa de productes mecànics Gutmar, recomana Nuclo per la "cuina d'autor, creativa i moderna" i l'hotel Porta Fira pel "buffet executiu d'alta qualitat". La carta és té en compte. O Delfí Robinat, responsable de la divisió d'hosteleria de Casa Delfín, posa l'accent a La Cava de Tàrrega i les seves tapes: "S'està convertint en un establiment de moda des que el seu cuiner, Albert Marimón, va rebre el premi al millor cuiner de l'any".

7. Convencions
Un complement ideal: que el restaurant tingui a la vora hotel per acollir convencions. Ho explica el tarragoní Joan Bassora i ho exemplifica amb Casa Fèlix. "Va molt bé quan es fa una convenció d'empresa", remarca.

8. Productes de la terra
I, evidentment, la terra és una atracció. "Especialment quan vénen socis de Barcelona", comenta més d'un empresari del territori. A Lleida, cargols. A Valls, calçotades. A Girona, vedella. Perquè evidentment cal adaptar-se al convidat: "Es pot adaptar el menjar a les necessitats de cada reunió", elogia Santi Gelada, director de vendes de Frigorífics Gelada, del restaurant Cala Nàsia, de La Vall de Bianya (Garrotxa). 

Reportatge amb informació dels corresponsals David Rodríguez (Lleida), Elena Domingo (Tarragona i l'Ebre), Mònica Puntí (Vallès), Carles Jódar (Bages), Emma Teixidó (Barcelonès Nord), Mari Carmen Gallego (Baix Llobregat), Núria Torras (Osona), Vern Bueno (Maresme) i Àgata Guinó (Girona).

Avui et destaquem
El més llegit