Talent, disseny i gastronomia, a La Boqueria

La BNEW reuneix prestigiosos restauradors al mercat de Ciutat Vella en diversos 'showcookings'

El 'showcooking' d'El Quim de la Boqueria a la Bnew | Cedida El 'showcooking' d'El Quim de la Boqueria a la Bnew | Cedida

Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entre els dies 5 i 8 d'octubre Barcelona ha acollit la BNEW (Barcelona New Economy Week), esdeveniment sectorial dedicat a la Ciutat Comtal. En l'edició d'aquest any (la segona) el certamen ha apostat per la sostenibilitat, la ciència, la mobilitat, el talent i la ciutat, eixos que s'han sumat als ja existents el 2020: logística, real estate, ecommerce, indústria digital i zones econòmiques.

La BNEW ha abastat diversos espais de la ciutat, atenent a la naturalesa de les activitats: l'Estació de França, la Casa Seat, el Movistar Center i La Boqueria. I és que l'esdeveniment vol posar en valor la cultura, la gastronomia i la tradició de disseny de la ciutat. Per a això, l'històric mercat de Ciutat Vella ha estat actor i marc principal de diferents showcookings de la mà d'alguns prestigiosos restauradors. Te'ls presentem:

Albert Raurich, xef de Dos Palillos

Xef a l'estela bulliniana, Raurich va trobar a Dos Palillos i després a Dos Pebrots al costat de la incombustible Tamae Imachi, una forma personal i persuasiva de fusionar i condensar el concepte de la tapa espanyola i la gastronomia asiàtica. Dues gastronomies que convergeixen en els palillos i que estan més a prop del que un creu. Una forma de conceptualitzar el que es posa a la taula que és reflex de les inquietuds d'una ment inquieta: "I jo em pregunto, quina diferència hi ha entre un pintxo i un nigiri? I entre un pintxo moruno i un yakitori? O entre una tempura i un peix fregit? A nivell conceptual, cap".

El 'showcooking' d'Albert Raurich a la Boqueria durant la Bnew | Cedida

El 'showcooking' d'Albert Raurich a la Boqueria durant la Bnew | Cedida

 

Quim Márquez, xef d'El Quim de La Boqueria

El Quim és l'habitacle d'una parada de mercat de tota la vida. Darrere aquesta barra, fa més de 25 anys que Marquez dona una volta a les tapes típiques de mercat i les converteix en art gastronòmic. Producte fresquíssim passat per la malla de la seva creativitat i passió per la cuina. Els seus són els tamborets més cobejats del mercat català preferit dels turistes. Márquez ha participat en dues sessions, el 6 i 7 d'octubre.

Paolo Casagrande, com a cap de cuina, i Joan Carles Ibáñez, com a sommelier, són un sòlid tàndem per a la sucursal de la cuina del premiat Martín Berasategui a Barcelona

Jeroni Castell, xef de Les Moles

Va obrir el seu restaurant enmig del no-res sense tenir idea de cuina o de gestió de restauració com descobreix al llibre Les Moles, cuina i territori (Planeta Gastro). Al costat de la seva dona, Carmen Sauch, van tirar endavant el projecte, amb determinació. Ara és un dels restaurants prestigiosos d'Ulldecona, un poblet d'amb prou feines 5.000 habitants a Tarragona. I és sinònim de proximitat, tècnica i diversió.

El 'showcooking' de Les Moles a la Bnew | Cedida

El 'showcooking' de Les Moles a la Bnew | Cedida

 

Paolo Casagrande, xef de Lasarte

Casagrande, com a cap de cuina, i Joan Carles Ibáñez, com a summelier, són un sòlid tàndem per a la sucursal de la cuina del premiat Martín Berasategui a Barcelona. Equilibri, dinamisme entre receptes basques de la casa mare (les famoses mantegues de sabors), catalanes i italianes (Paolo va néixer al Vèneto) que s'entrellacen: per exemple, en el ravioli amb anguila del Mediterrani i raifort. Va recalar a Guipúscoa el 2003 i la seva trajectòria sempre va estar lligada al garrot basc. Alguns diuen que ja amb els snacks (amb espai per a la mítica anguila amb foie de Martín) es toca el cel fins a l'epíleg.

Les preparacions del tàndem Balam-Ruscalleda, inspirades en moltes ocasions en la cultura culinària catalana, ofereixen una de les millors experiències gastronòmiques de Barcelona

Raül Balam, xef de Moments (Hotel Mandarín Oriental)

Raül Balam no és només el fill de Carme Ruscalleda. El xef de Sant Pol porta a l'uníson i al costat de la seva mare la batuta de la cuina d'aquest preciós hotel de Passeig de Gràcia amb la sensibilitat i respecte al producte après a casa. Les preparacions del tàndem Balam-Ruscalleda, inspirades en moltes ocasions en la cultura culinària catalana, ofereixen una de les millors experiències gastronòmiques de Barcelona.

A més de la posada en comú d'aquests experts en fogons, durant la BNEW s'han dut a terme sessions amb tradicionals comerciants del mercat. I, per donar una visió holística i més àmplia de la gastronomia catalana, a l'Estació de França s'han portat a terme tastos de pernil a càrrec d'Enrique Tomás i tastos d'olis, dos dels productes més valorats de l'anomenada dieta mediterrània.

Més informació
Tast a la Rambla: “Serà una edició increïble, per la il·lusió que hi ha al darrere”
Peix de Vilanova a un clic
Avui et destaquem
El més llegit