Set terrasses d'hotel per a les tòrrides nits d'estiu

Molts urbanites quedarem a la ciutat forçosament fins a l'agost, així que necessitem aquesta petita llista de terrasses de proximitat per gaudir-les

La terrassa The Roof a l'hotel The Barcelona Edition | Cedida La terrassa The Roof a l'hotel The Barcelona Edition | Cedida

Ara sí, l'estiu és aquí i no podem fer res més que pensar en les desitjades vacances que aquest any seran (per fi) sense mascareta obligada als espais oberts. Això implica més llibertat respiratòria i necessitarem espais on gaudir-la. Molts urbanites quedarem a la ciutat forçosament fins a l'agost, així que necessitem aquesta petita llista de terrasses urbanes de proximitat per gaudir-les -per a una cervesa, un dinar lleuger, un sopar improvisat...- i refrescar les tardes i nits de l'estiu tòrrid que ens esperen.

Rooftop

L'hotel Sir Victor va reobrir les portes a principis de juny i li ha donat un gir al seu concepte reconvertint-se en un club privat (The Sircle), encara que tothom pot accedir a les seves instal·lacions inclòs el Rooftop amb vistes a la part de darrere de la Casa Milà i a la Sagrada Família de Gaudí. La carta, inspirada en la cuina local, inclou alguns plats healthy (no us perdeu el trio d'hummus, pebrots i guacamole amb pa de pita per a dos o el ceviche de tonyina yellow tail). Encara que, sens dubte, l'estrella són els platerets rostits i a la graella (estupendes les broquetes de salmó fresc amb tirabecs i també el pollastre desossat i planxat amb patates). Totes les racions poden ser per compartir. La carta es complementa amb una bona tirada de còctels d'autor i també de clàssics, bona selecció de vins locals i alguns glops més contundents. Tot, amenitzat amb música de DJ en directe: de dilluns a diumenge: 8.00 - 1.00 hores. Els socis del club poden gaudir d'una zona privada, així com d'una tarifa especial en l'oferta de menjar i beguda.

Hotel Sir Victor

Adreça: carrer Rosselló, 265, Barcelona

Telèfon: 932 71 12 44

Web: https://www.sirhotels.com/es/victor/rooftop/

BonFire

W Barcelona ha pensat una oferta aquest estiu que posa al centre dos dels reclams d'aquest meravellós hotel: la gastronomia del seu restaurant Fire i la seva espectacular terrassa. Això és, un sopar amb producte de qualitat i espectacle amb les millors vistes al Mediterrani. L'anomenen BonFire. La característica cuina a la brasa de Carlotta Delicato es trasllada a la terrassa de Wet Deck i convida a viure un festí culinari on els elements oposats del foc i de l'aigua s'atreuen. No està sola; Iolanda Bustos, Laura Veraguas i Carlota Claver (un gest de suport al talent culinari femení) agafen la batuta diferents dies per conjugar el seu geni en aquest espai. Bustos, xef biodinàmica i alquimista especialitzada en la cuina contemporània d'arrel mil·lenària basada en la recol·lecció de flors, brots i fruits del seu entorn, posa en valor els llevats en els fermentats en la seva proposta; Veraguas, xef catalana que lidera la iniciativa Ver Aguas, un projecte gastronòmic per renovar la seva mirada cap al món vegetal, se centra en donar-li protagonisme a aquest usant productes ecològics i de proximitat; i, finalment, la també catalana Claver, que posseeix una extensa experiència en els fogons, fa un spin-off del seu conegut restaurant La Gormanda. El menú afegeix a l'oferta habitual les exquisides creacions de les xefs exclusivament dissenyades per a l'ocasió, com el llobarro salvatge flambejat, la cranca i la crème brulée.

Hotel W Barcelona

Adreça: plaça Rosa dels Vents 1, Final, Passeig de Joan de Borbó, Barcelona

Telèfon: 932 95 28 00

Web: https://www.firebarcelona.com/en/menu

The Roof

The Barcelona Edition acaba d'estrenar xef. La seva terrassa a la desena planta, anomenada The Roof és, a més d'un dels llocs més desitjats de la ciutat -especialment quan brilla el sol-, un lloc únic per veure el casc antic a vista d'ocell: un mar de terrats de petits edificis històrics del cor gòtic amb la inconfusible silueta de la basílica de Santa Maria del Mar o la colorida i onada coberta del Mercat de Santa Caterina. Envoltats de buganvilla, flors d'hibisc, plataneres i falgueres, l'espai és un jardí al cel. La seva arquitectura open air i les seves parets de cristall retràctils permeten gaudir-la també quan plou.

El seu nou xef executiu, Pedro Tassarolo, signa una carta disponible tot el dia amb tocs d'inspiració asiàtica, com el bao de porc ibèric, un brioix al vapor amb porc ibèric, cogombre adobat i salsa hoisin cantonesa (set euros); el pollastre fregit coreà, pollastre de corral amb kimchi (11 euros); així com ssam d'enciam de tonyina vermella, un embolcall d'enciam d'estil coreà amb llom de tonyina vermella mediterrània, alvocat i maionesa picant gochujang (vuit euros). El brunch (dissabtes i diumenges entre les 11.00 i les 16.00 hores) ofereix originals plats que es convertiran en favorits de tothom, com el kimchi cheesesteak, una peça de costella amb pa de brioix, kimchi casolà i formatge maonès (13 euros); i el polo de litxi i violeta (cinc euros) per als dies més càlids. La carta inclou una àmplia selecció de vins locals, nacionals i internacionals, així com còctels d'elaboració pròpia, cerveses artesanals i vermuts locals.

The Barcelona Edition

Adreça: avinguda de Francesc Cambó, 14, Barcelona

Telèfon: 936 26 33 51

Web: https://www.editionhotels.com/es/barcelona/restaurants-and-bars/the-roof/

El Terrat

És una de les terrasses més boniques i cobejades del centre de la ciutat; a la mateixa artèria de peregrinació de turistes amb possibilitats: Passeig de Gràcia. No només per la seva relaxant vista, la decoració o la llum màgica de la tarda. També per la seva oferta coctelera i el bon menjar que s'hi serveix. La carta, assessorada pel prestigiós xef peruà Gastronia Acurio, té algunes de les especialitats del creador d'Astrid i Gaston que trobem als seus restaurants a més d'algunes propostes pensades en exclusiva per a l'espai. Provin, instal·lats en una de les taules i sofàs, els ceviches, els anticuchos i algunes de les postres amb un pisco sour ben fred a la mà. L'estiu és això.

Hotel Mandarin Oriental

Adreça: Passeig de Gràcia, 38-40, Barcelona

Telèfon: 931 51 88 88

Web: https://www.mandarinoriental.es/barcelona/passeig-de-gracia/fine-dining/restaurants/peruvian-cuisine/terrat

Purobeach

Hilton Diagonal Mar és aquest hotel capaç d'oferir una experiència única de relax i desconnexió enmig de la ciutat. El concepte Purobeach Barcelona, un any més, il·lumina l'estiu: molt a prop de la platja i amb vistes panoràmiques a l'skyline, des de la Barceloneta fins a Montjuïc. La seva és una refrescant proposta de dilluns a diumenge en un especio de grans dimensions que combina piscina, gastronomia maditerránea, còctels i música a l'aire lliure. Hi ha una programació de sessions setmanals, de divendres a diumenge, aquest estiu amb artistes de l'escena musical barcelonina i espanyola com Miki Puig, Guille Milkyway, Marc Dorian o Delafé, entre d'altres. Es pot menjar a la gran terrassa del restaurant o picar alguna cosa des d'algun dels seus llits balinesos, o fer-ho a la renovada zona lounge, amb una pèrgola acristallada de grans dimensions i sostre obert, en un dels sofàs. Encara que es pot visitar de manera privada qualsevol tarda, l'hotel ha pensat diferents modalitats d'Experiència Puro (amb estada) per gaudir-ho al 100%.

Hilton Diagonal Mar Barcelona

Adreça: Passeig del Taulat, 262-264, Barcelona

Telèfon: 935 07 07 07

Web: https://www.hilton.com/en/hotels/bcndmhi-hilton-diagonal-mar-barcelona/dining/

El Jardí de l'Arts

L'escultura de Frank Gehry és una de les imatges que recorden tots els visitants de l'hotel Arts. Envoltada de piscines i jardins, la seva terrassa és un pla infalible quan estreny la calor: cocteleria d'autor (del 41º de la mà del premiat head mixologist, Diego Baud), música en viu i mos deliciós; un oasi a l'aire lliure. Els centellejos de l'icònic peix acompanyen sempre la vetllada perquè la brisa a la Barceloneta i a aquesta altura és gairebé un animal de companyia. Els dijous, divendres i dissabtes (de 18.00 a 23.00 hores) l'hotel prepara experiències temàtiques que van canviant. Per exemple, els dijous vénen acompanyats aquest any per les bombolles refrescants del Moët & Chandon Ice Impérial i Ice Impérial Rosé a partir del proper 10 de juny i cada dues setmanes, en una festa amb una oferta gastronòmica d'allò més capritxosa i gourmet –des de 55 euros per persona–: a les bombolles de la coneguda marca els acompanyen les ostres del delta de l'Ebre al natural i el foie gras i el caviar Oscietra amb blinis. Un lloc per redescobrir cada dia l'esplendor de l'estiu urbà.

Hotel Arts Barcelona

Adreça: carrer de la Marina, 19-21, Barcelona

Telèfon: 932 21 10 00

Web: https://www.hotelartsbarcelona.com/piscina-vistas-mar/

Roba estesa

Hotel Neri estrena nou look a la seva terrassa aquest any. El terrat d'aquest bellíssim Relais & Châteaux, emblema del luxe discret de la ciutat de Barcelona a la bella plaça de Sant Felip Neri, és un d'aquests jardins amagats a les altures. El seu nom obeeix a les vistes: una amalgama de teulades, terrasses i roba estesa que situa el visitant al cor de l'entramat de carrers del Gòtic. Aquest any inclou una piscina desbordant al costat de la qual prendre's un vi o un còctel -atenció als clàssics que broden; el Manhattan (bourbon, vermut negre, angostura i cirera de Marrasquino) o el Cosmopolitan (vodka, triple sec, suc de nabius i suc de llima). En breu, les tapes d'Alain Guiard, el xef que opera a l'A Restaurant, el gastronòmic de l'hotel, pujaran també fins a aquest espai.

Hotel Neri Relais & Chateaux‎

Adreça: carrer de Sant Sever, 5, Barcelona

Telèfon: 933 04 06 55

Web: https://www.hotelneri.com/ca/gastronomia/roba-estesa

Més informació
Jordi Millan, buscant-li les voltes al gintònic
El 'Paquito', l'entrepà de moda a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit