José María Torres

José María Torres
President de Numintec

José María Torres és un empresari que va fundar la seva empresa i que l’ha fet créixer al llarg dels anys. És vocal consultor del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat amb la què té una vinculació des del 2008, quan va començar la seva feina com patrocinador, donant suport a tota mena d’iniciatives i promovent els serveis com una via pel finançament de la Cambra.

A més de la seva relació amb la Cambra, la seva persona està molt lligada a les patronals i associacions empresarials, sent així soci i vocal de Foment del Treball, patró de la Fundació Pimec i membre de la junta directiva i soci d’Acede Catalunya, entre d’altres.

Torres és fundador i president del Grup Numintec, format per quatre empreses: Numintec, que ofereix solucions de valor afegit i software de Telecomunicacions; Invox, empresa de consultoria de solucions de Cloud i desenvolupament a mesura en aquest àmbit; Numintelecom, que comercialitza serveis d’infraestructura i connectivitat a empreses i Numintec Portugal, que distribueix les solucions de Numintec als països de parla portuguesa. El Grup Numintec dóna serveis a més de 3.500 empreses de 30 països diferents.

Torres és un dels impulsors i referents a Europa de la Segona Oportunitat Empresarial. Ha estat ponent del tema de la Segona Oportunitat a Brussel·les, els Estats Units, França, Alemanya i a determinades ciutats espanyoles i ha organitzat la Primera Jornada a Europa a la qual van participar membres del Govern dels EUA, europarlamentaris, catedràtics i empresaris d’arreu del món.

En el vessant social i cultural, Torres ha estat productor de El Corredor, el curtmetratge més premiat de la història del cinema espanyol, premis com el Gaudí i el Goya, així com més de 100 premis a escala nacional i internacional, quedant finalista als premis Oscar. El Corredor pretén fer pedagogia sobre la Segona Oportunitat tant personal com empresarial per a les persones que han vist ensorrar-se els seus projectes empresarials, així mateix ha donat suport a altres projectes dins del cinema, del teatre i de l’esport.

En l’àmbit esportiu, José María Torres va ser esportista d’elit, medalla d’or al mèrit esportiu concebuda per ser 2 cops campió del món de karate, 5 vegades campió d’Europa, 10 vegades campió d’Espanya i 75 vegades internacional amb la selecció espanyola