Xavier Ferràs

Xavier Ferràs
Professor d’Esade i degà associat del programa Executive MBA

Doctor en Administració d'Empreses. Enginyer Superior de Telecomunicacions per la UPC i Màster en Business Administration (MBA) per Esade. Actualment, és professor de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’Esade (URL), on és degà dels programes EMBA (Executive MBA), i ha estat Director dels Programes d’Empresa (in-company).

Membre de múltiples comitès assessors (entre ells, els d’AMETIC -Indústria Digital-, COTEC -Fundació Conocimiento e Innovación-, o CORICAT – Consell Assessor per les Polítiques d’R+D+I de la Generalitat de Catalunya-). Ha estat Degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya. Fins a 2013, va ser el director del Centre d'Innovació Empresarial ACC1Ó, amb responsabilitats sobre les polítiques de transferència tecnològica i innovació empresarial de la Generalitat de Catalunya. En el mateix organisme, va ser director de desenvolupament empresarial, coordinador del Pla d'Innovació de Catalunya 2001-2004, i membre del comitè d'elaboració del Pla de Recerca i Innovació 2005-2008.

Autor de més de 60 publicacions científiques sobre innovació, tecnologia i competitivitat en journals internacionals de management com California Management Review, Business Horizons, Journal of Management Inquiry, o Engineering Management Review. És articulista habitual en diferents mitjans de comunicació (entre ells, La Vanguardia o VIA Empresa), i ha estat ponent en més de 300 conferències nacionals i internacionals sobre innovació i tecnologia.