Xavier Ferràs

Xavier Ferràs
Professor d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'ESADE (URL)

Doctor en Administració d'Empreses. Enginyer Superior de Telecomunicacions per la UPC i Màster en Business Administration (MBA) per ESADE. Fins a l'actualitat, ha estat el director del Centre d'Innovació Empresarial ACC1Ó, amb responsabilitats sobre les polítiques de transferència tecnològica i innovació empresarial de la Generalitat de Catalunya. En el mateix organisme, ha estat director de desenvolupament empresarial, cap d'innovació, coordinador del Pla d'Innovació de Catalunya 2001-2004, i membre del comitè d'elaboració del Pla de Recerca i Innovació 2005-2008.

Ha estat membre de nombrosos òrgans de govern i de direcció d'institucions relacionades amb la innovació i la tecnologia: Centre Tecnològic de Manresa, Centre Tecnològic de l'Aeronàutica i l'Espai, Centre Tecnològic LEITAT, Centre Tecnològic Barcelona Mèdia, Centre de Productivitat de Microsoft a Manresa, clústers biotecnològics i de l'espai, Invertec S.C.R, Institut de prospectiva Creafutur, etc.

Col·labora amb ESADE, IQS i EADA en el disseny i docència de cursos d'innovació i tecnologia, també ha estat professor de l'Escola d'Enginyers de Telecomunicacions de Barcelona i directiu del sector de l'automoció. Ha publicat molts articles en revistes de referència i és coautor dels llibres Passió per Innovar (2006), amb el professor d'EADA Franc Ponti, i Innovació 6.0 (2010).

Actualment és Professor d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'ESADE (URL).