• Bon & Petit, de la cistella al plat en 30 minuts

Bon & Petit, de la cistella al plat en 30 minuts

La start-up catalana, que et porta a casa un menú equilibrat sense passar pel supermercat, presenta aquest dimarts nous productes per la campanya de Nadal

    Rochelle Peetoom i Marta Dalda, fundadores de Bon & Petit
    Rochelle Peetoom i Marta Dalda, fundadores de Bon & Petit
    18 de Novembre de 2014
    Act. 18 de Novembre de 2014

    Sortir de casa d'hora al matí per anar a la feina, no arribar fins a la tarda, i saber que cal passar pel supermercat per omplir la nevera, perquè sinó, com es farà el sopar? Aquest és el dia a dia de moltes persones, qui, alhora, tenen cada cop més la necessitat de canviar els seus hàbits i elaborar un menú més saludable. És també el client amb el qui van pensar des del primer moment a Bon & Petit, la start-up catalana que et porta a casa cada dilluns la cistella de la compra segons el que et vingui de gust menjar.

    Una cistella que resol la falta de temps
    "Cada cop som més sibarites, però també més conscients del que ens posem al cos", comença explicant Marta Dalda, co-fundadora del projecte, "pel que vam decidir donar resposta a tots els qui volen menjar bé i no tenen temps de cuinar ni anar a comprar res".

    Bon & Petit neix el febrer del 2014 de la mà de Dalda i Rochelle Peetoom. Les dues formen l'equip "perfecte", perquè mentre que Peetoom idea i cuina receptes noves, la segona pren el paper del target principal –ni li agrada la cuina, ni té temps- i tasta els plats.

    La mecànica és senzilla: s'accedeix al web, s'escullen 3 o 5 àpats i es fa la comanda. Després només cal esperar per rebre a casa la cistella, amb tots els ingredients pel menú setmanal. "I tot són plats que es poden cuinar en menys de 30 minuts!", remarca Dalda. Per a acabar d'arrodonir els avantatges de la idea, tenen un blog on fan una tasca pedagògica amb informació nutricional i consells sobre com mantenir una dieta equilibrada.



    Amb poc menys de 10 mesos de vida del negoci, valoren per sobre de tot el feedback positiu que els transmeten els clients, els qui assegura que repeteixen l'experiència perquè se soluciona un problema "tant de pensar què cuinar com de quan anar al supermercat". "També tenim sort que tot el tema foodie està creixent i està molt de moda, és un avantatge", afegeix.

    Producte de proximitat
    La co-fundadora situa la qualitat com un valor afegit de la start-up. Per això, treballen únicament amb tres proveïdors: Grup Torné, empresa familiar de peix que ven sota comanda; Kimon Fruits, amb 25 anys d'experiència en el sector; i Joaquim Inma, la carnisseria del barri. "Són proveïdors de confiança i que asseguren un producte bo i fresc", descriu Dalda.

    Renovar-se per atraure nous clients
    Amb el Nadal a prop, la start-up presenta aquest 18 de novembre una nova web i un nou producte. Tal com ha avançat Dalda a VIAempresa, Bon & Petit ofereix ara la possibilitat de triar una cistella a mida: "Es podrà triar receptes sense comanda mínima, segons els gustos del comensal i adaptat a les possibles intoleràncies alimentàries". Amb el fet d'escollir el nombre de persones pels qui es cuinarà i donar més marge a la tria entre segons i primers plats, volen ampliar horitzons i portar el seu producte als sopars amb amics i en parella.

    Pel que fa a la proposta nadalenca que presenten, la co-fundadora detalla que es podrà escollir entre dues opcions de cistella: menú tradicional o menú internacional. "Tots dos tenen un primer, un segon i un postre, i amb una recepta pas a pas gens difícil", subratlla.

    L'altra novetat és regalar Bon & Petit. Seguint el model de les caixes experiència, les targetes amb diners per gastar en supermercats i altres propostes, ara serà possible comprar una cistella i enviar-la a qui vulguem. Una opció, per a Dalda, "maca, agradable de regalar i diferent".

    Crear el negoci
    La idea d'enviar cistelles amb la compra a casa no és nova, Peetoom i Dalda ho van veure a l'hora de fer el business plan. Tanmateix, van saber donar-li una essència personal agafant allò bo i identificar allò dolent dels projectes similars que ja estaven en marxa. El que les diferencia és la possibilitat de canviar de recepta i d'escollir l'hora d'entrega. És a dir, "l'adaptació al client", resumeix Dalda.

    La posada en marxa es va fer amb l'assessorament de Barcelona Activa i el suport de mentors propers a les fundadores. En termes de finançament, el volum d'inversió va ser de 25.000 euros, i tot procedent de capital personal, i familiar, de les dues sòcies.

    Encara amb por de fer previsions sobre la facturació final del 2014, només revelen que l'objectiu és arribar als 600 plats mensuals.