• Catalunya concentra gairebé la meitat de les inversions hoteleres a l'Estat fins al març

Catalunya concentra gairebé la meitat de les inversions hoteleres a l'Estat fins al març

Els 292 milions invertits durant el primer trimestre suposen un creixement interanual del 91% i ja superen la meitat del total d'inversions del 2024

Exterior d'un hotel a Barcelona | iStock
Exterior d'un hotel a Barcelona | iStock
Redacció VIA Empresa
12 de Maig de 2025

El sector hoteler ha invertit 292 milions d'euros a Catalunya durant el primer trimestre de 2025, un 91% més que el mateix període de 2024, segons comparteix la consultoria CBRE en un comunicat aquest dilluns. Aquest volum representa el 46% del total d'inversions del Principat durant els tres primers mesos de 2025 i més de la meitat de les inversions de tot l'Estat, i supera ja la meitat del total invertit durant el 2024 al territori.

 

La demarcació de la Barcelona és el destí predilecte de les inversions hoteleres, tot i que la capital no és el principal focus d'atracció, sinó els municipis de la rodalia. Només quatre operacions, efectuades dins de la província, ja representen més del 80% dels diners invertits, amb la compravenda de l'hotel AC Barcelona Forum per 75 milions d'euros com una de les principals transaccions del sector.

Si es pren el sector immobiliari com a conjunt, la inversió agregada del primer trimestre a Catalunya ha estat de 640 milions d'euros, un 53% més que el mateix període del 2024. La xifra representa un 24% més que la mitjana de la darrera dècada, de 514 milions, i supera també el creixement mitjà de tot l'Estat, que és del 39%.

 

El director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, vincula “el gran èxit” de la inversió hotelera a Barcelona a dos factors principals: “L'extraordinari funcionament de l'operativa hotelera a la ciutat, en termes d'ocupació, RevPAR, etc.; i la moratòria hotelera imposada el 2015”. Segons Güell, la impossibilitat de construir nous hotels a la capital catalana els converteix en “béns escassos i molt preuats”. “Els preus no han fet més que augmentar en la darrera dècada a causa de l'alta demanda i l'oferta limitada”, ha explicat. Per la seva banda, la responsable de recerca de la consultora, Marta Tarrío, considera que el “posicionament de Barcelona com a destí turístic” ha permès “consolidar el sector hoteler com el primer asset class en el mercat català”.