• Economia
  • El 36% de les emissions de CO2 a Europa són causades pel sector immobiliari

El 36% de les emissions de CO2 a Europa són causades pel sector immobiliari

La reconversió d'immobles, una de les alternatives clau per a un futur més sostenible

Un cartell d''es ven' en un habitatge | Europa Press
Un cartell d''es ven' en un habitatge | Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
07 de Juny de 2022
Act. 07 de Juny de 2022

L'impacte del sector immobiliari al medi ambient continua sent una tasca pendent en l'àmbit mundial. Actualment, la Comissió Europea xifra que un 36% les emissions de CO2 produïdes a Europa són causa directa del sector immobiliari, però, sobretot, són els nous projectes de construcció els que ho lideren. Per al 2030, es preveu un augment de l'1,8% de les emissions, un 23% a la contaminació de l'aire i un 40% de contaminació de l'aigua.

 

Segons un estudi publicat recentment per la proptech Brickbro sobre l'impacte del sector immobiliari al medi ambient, aquest sector consumeix el 60% de l'energia mundial i, a més, genera fins a un 39% de les emissions de CO2 al món. Per mitigar aquest efecte, la companyia destaca com el model de negoci, que té com a objectiu la reconversió d'espais, implica reduir el consum d'energia i mitigar el dany ecològic de les noves construccions.

Per fer front a aquestes dades, la companyia continua apostant per generar un gran impacte a llarg termini amb la implementació de “la ciutat dels 15 minuts”, proporcionant un entorn sostenible, eficient en la gestió de recursos i la producció de residus.

 

La ciutat de 15 minuts és el nou model de ciutat basat en estratègies circulars i dissenyat per ajudar que les transformacions urbanes siguin allò que els ciutadans necessiten que siguin: ambicioses, inclusives, mesurables i eficaces. D'aquesta manera, els ciutadans poden satisfer totes les necessitats: treball, habitatge, comerç, sanitat, educació i lleure, en 15 minuts de ràdio, reduint les seves emissions de CO₂. Per això, s'obren nous espais a les ciutats evitant la creació de punts cèntrics que aglutinin tots els recursos.