El 36% de les emissions de CO2 a Europa són causades pel sector immobiliari

La reconversió d'immobles, una de les alternatives clau per a un futur més sostenible

Un cartell d''es ven' en un habitatge | Europa Press Un cartell d''es ven' en un habitatge | Europa Press

L'impacte del sector immobiliari al medi ambient continua sent una tasca pendent en l'àmbit mundial. Actualment, la Comissió Europea xifra que un 36% les emissions de CO2 produïdes a Europa són causa directa del sector immobiliari, però, sobretot, són els nous projectes de construcció els que ho lideren. Per al 2030, es preveu un augment de l'1,8% de les emissions, un 23% a la contaminació de l'aire i un 40% de contaminació de l'aigua.

Segons un estudi publicat recentment per la proptech Brickbro sobre l'impacte del sector immobiliari al medi ambient, aquest sector consumeix el 60% de l'energia mundial i, a més, genera fins a un 39% de les emissions de CO2 al món. Per mitigar aquest efecte, la companyia destaca com el model de negoci, que té com a objectiu la reconversió d'espais, implica reduir el consum d'energia i mitigar el dany ecològic de les noves construccions.

Per fer front a aquestes dades, la companyia continua apostant per generar un gran impacte a llarg termini amb la implementació de “la ciutat dels 15 minuts”, proporcionant un entorn sostenible, eficient en la gestió de recursos i la producció de residus.

La ciutat de 15 minuts és el nou model de ciutat basat en estratègies circulars i dissenyat per ajudar que les transformacions urbanes siguin allò que els ciutadans necessiten que siguin: ambicioses, inclusives, mesurables i eficaces. D'aquesta manera, els ciutadans poden satisfer totes les necessitats: treball, habitatge, comerç, sanitat, educació i lleure, en 15 minuts de ràdio, reduint les seves emissions de CO₂. Per això, s'obren nous espais a les ciutats evitant la creació de punts cèntrics que aglutinin tots els recursos.

Avui et destaquem
El més llegit