559 milions d'euros per un segon impuls al vehicle elèctric

El govern espanyol impulsa la segona línia del PERTE per donar suport a projectes industrials pel vehicle elèctric

Imatge d'un vehicle elèctric | iStock Imatge d'un vehicle elèctric | iStock

El govern espanyol ha obert la finestreta de la segona línia del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric (PERTE). La convocatòria compta amb un pressupost de 559 milions d'euros provinents dels fons europeus, dels quals 344 són en subvencions i 215 en ajuts. 

Més info: Alerta catalana pel repartiment del PERTE al vehicle elèctric: "Seria imperdonable"

Les empreses interessades a rebre els fons europeus poden presentar les seves sol·licituds fins al 15 de setembre i la resolució es fa per concurrència simple, és a dir, per ordre d'arribada. Aquesta és la principal diferència respecte de la primera convocatòria i l'executiu estatal assegura que permetrà agilitzar processos.

La segona línia de la segona convocatòria del PERTE s'orienta a la cadena de valor del vehicle elèctric, és a dir, a projectes d'electromobilitat concrets. Concretament, està destinada a donar suport a inversions vinculades a la cadena de valor industrial del vehicle elèctric i connectat, així com els seus sistemes, subsistemes i components, a més d'alguns sistemes necessaris d'infraestructura auxiliars. En una primera fase d'aquesta segona línia del PERTE es van destinar 850 milions d'euros per l'àmbit de les bateries.

Avui et destaquem
El més llegit