El 76% d'empresaris creuen que la independència seria positiva per al seu negoci

La Cambra de Comerç de Barcelona publica els primers resultats de les Consultes Cambra

Comitè Executiu de la Cambra de Barcelona | Cambra de Comerç de Barcelona Comitè Executiu de la Cambra de Barcelona | Cambra de Comerç de Barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona ha anunciat en un comunicat el primers resultats de les Consultes Cambra segons els què 3 de cada 4 empresaris valoran positivament la independència de Catalunya dins de la Unió Europea (UE) pel seu negoci. Les Consultes Cambra han donat el tret de sortida reciclant l'enquesta que ja van presentar l'any 2012, en aquesta ocasió però, s'ha doblat la participació. 

Més info: La Cambra estrena "la revolució" de les consultes amb l'impacte econòmic de la independència

Fins ara 1.670 empresaris han respost a la pregunta: "Quines creu que serien les conseqüències econòmiques per a la seva empresa en cas d’una Catalunya amb Estat propi integrat dins la Unió Europea?". D'aquests el 76% consideren que les conseqüències serien positives i el 15% opinen que les conseqüències serien no significants. 

Les opcions que contemplen que les conseqüències seran incertes o negatives concentren el 5% i 4% dels vots respectivament. En el seu comunicat la Cambra de Barcelona ha valorat aquestes opcions com "residuals".

El resultats són molt diferents respecte a la mateixa enquesta realitzada el 2012. Fa set anys un 25,4% de la mostra considerava que les conseqüències eren positives, un 24,3% incertes, un 13,8% negatives i el 36,4% restant que no afectaria significativament a la marxa del seu negoci.

La Cambra de Comerç ha analitzat el tipus d'empresa que ha participat en aquesta primera consulta i ha exposat que el 36% són microempreses, un 30% són autònoms i un 27% petites empreses. Els percentatges restants equivaldrien a mitjanes i grans empreses. 

Les Consultes Cambra són una iniciativa en què poden participar tot el conjunt d'empresaris i autònoms de Catalunya, siguin o no de la demarcació de Barcelona. Segons la Cambra aquesta iniciativa neix de l'interès d'"escoltar la veus de l'empresariat i refrendar posicionaments de la institució". 

Més informació
La Conselleria tomba el recurs dels perdedors de la Cambra contra Canadell
Canadell: "Hem d'utilitzar la Cambra per aconseguir un Estat independent"
Avui et destaquem
El més llegit