El 77% dels empresaris preveu augmentar els salaris

Espanya és el segon país de la Unió Europea on més directius milloraran la retribució dels seus treballadors

La remuneració està condicionada per la dualitat del mercat espanyol, amb contractes indefinits i temporals La remuneració està condicionada per la dualitat del mercat espanyol, amb contractes indefinits i temporals

El 77% dels empresaris espanyols preveu incrementar els salaris de la seva plantilla aquest any. Aquesta xifra suposa 14 punts percentuals més que la intenció dels empresaris d’apujar salaris el 2017, segons una enquesta de Grant Thronton realitzada a 400 companyies d’entre 50 i 500 treballadors.

Espanya se situa com el segon país de la Unió Europea (UE) on més directius preveuen augmentar els salaris, només per darrere d’Alemanya, on fins al 78% de les empreses estima millorar la retribució dels seus treballadors. La mitjana europea se situa en el 76%.

Segons el president de Grant Thronton, Alejandro Martínez, la intenció d’apujar salaris ja era una decisió presa pels empresaris espanyols fins i tot abans de l’aprovació del Govern de Mariano Rajoy d’incrementar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins al 20% en tres anys.

Millora la confiança empresarial

La confiança en l’economia ha baixat 5 punts percentuals a finals del 2017 respecte a l’any anterior com a conseqüència de la crisi política catalana. En el quart trimestre del 2016, fins al 47% dels empresaris espanyols confiava en la bona marxa de l’economia, mentre que l’últim trimestre d’aquest any solament el 43% d’ells es mostrava optimista.

Així, Espanya torna a situar-se per sota de la mitjana de la UE (48%), molt lluny del 72% d’empresaris optimistes a Alemanya però molt per sobre del 12% al Regne Unit, que ha viscut una baixada important com a conseqüència del Brexit.

Cau la intenció de crear ocupació

Tot i que creix la previsió d’augmentar salaris respecte a l’any passat, la decisió d’incrementar la contractació descendeix 13 punts percentuals en relació a l’esperat el 2017. Concretament, només el 23% dels empresaris preveu augmentar la plantilla durant els pròxims 12 mesos en comparació amb el 26% que va manifestar aquesta intenció a finals del 2016.

Aquesta dada mostra una tendència contraria a la resta de països europeus, on la inclinació per la contractació augmenta en tres punts percentuals, fins al 28% de mitjana d’empresaris disposats a augmentar l’ocupació.

Més informació
736 euros de salari mínim en 2018
Hisenda apuja el salari dels funcionaris
El salari mitjà a Catalunya és de 1.722 euros
Avui et destaquem
El més llegit