Un 83% de les pimes catalanes confien en l'èxit del seu negoci

La confiança dels empresaris catalans en els seus empleats assoleix un 75%, un 5% per sobre de l'Estat espanyol

La digitalització, la responsabilitat social i la sostenibilitat són els principals vectors de transformació de les petites empreses | iStock La digitalització, la responsabilitat social i la sostenibilitat són els principals vectors de transformació de les petites empreses | iStock

Un 83% de les pimes catalanes es mostren optimistes i confien en l'èxit del seu negoci de cara al 2023, davant del 75% a l'Estat espanyol, segons es desprèn de l'informe internacional Small Business, Great Opportunities, realitzat per Sage, líder mundial en solucions de gestió empresarial i comptabilitat al núvol. L'informe, que analitza la situació de les pimes per conèixer com s'enfronten als reptes sanitaris, econòmics i les seves perspectives de futur actuals, conclou que la raó principal de la confiança en el seu negoci, segons un 52% dels enquestats a Catalunya, es deu a la satisfacció respecte als seus empleats, ja que la confiança dels empresaris catalans en les respectives plantilles arriba a un 75%, un 5% per sobre de la mitjana nacional.

Pel que fa a la rendibilitat, un 31% de les pimes catalanes preveuen que creixeran entre un 11% i un 20% el 2022 i un 33% de les empreses planteja augmentar la plantilla fins a un 20% el 2023, segons es desprèn de l'informe elaborat per Sage. La pandèmia ha demostrat la necessitat de dur a terme una adopció digital a tots els àmbits de la societat i també a l'empresarial. En concret, un 75% de les pimes catalanes ha augmentat la seva dependència permanent de la tecnologia per digitalitzar els seus processos i adaptar-se així a la situació, un 9% més que la mitjana espanyola.

La sostenibilitat ha esdevingut un element clau per a les pimes a l'hora de desenvolupar les seves estratègies, segons afirmen el 56% de les empreses de Catalunya. En concret, el 87% de les pimes catalanes preveuen dur a terme accions concretes, com ara la reducció de residus o el reciclatge de materials per ser més sostenibles. A més, al voltant del 80% de les empreses catalanes enquestades senten la pressió de reduir-ne l'impacte mediambiental.

Avui et destaquem
El més llegit