Els 85 habitatges socials a Cornellà dels arquitectes Peris+Toral, Premi Construmat 2024

El projecte guanyador, un edifici de cinc plantes amb una estructura de fusta, està construït en el solar que havia ocupat l'emblemàtic cinema Pisa de Cornellà de Llobregat

Edifici en construcció a Cornellà de Llobregat dels arquitectes Peris+Toral | Cedida Edifici en construcció a Cornellà de Llobregat dels arquitectes Peris+Toral | Cedida

El projecte de 85 habitatges socials a Cornellà de Llobregat (Barcelona) construïdes en fusta per l'estudi Peris+Toral arquitectes ha estat guardonat amb el Premi Construmat 2024 que, en aquesta edició, ha volgut reconèixer les millors obres erigides seguint criteris de sostenibilitat. La residència d'estudiants Collegium Accademicum en Heilderberg (Alemanya) ha rebut el Premi Construmat del públic.

El projecte guanyador, construït en el solar que havia ocupat l'emblemàtic cinema Pisa de Cornellà de Llobregat, és un edifici de cinc plantes amb estructura de fusta i una planta baixa amb estructura de formigó armat. Els 85 habitatges s'organitzen al voltant d'un pati comunitari que actua com una petita plaça per als veïns al qual s'accedeix als diferents espais i plantes.

L'obra guanyadora es distingeix pel seu plantejament modular i una construcció prefabricada en fusta, en la qual l'habitatge assequible i de qualitat es dissenya sota un concepte de convivència comunitària i ecològicament sostenible. El jurat ha valorat especialment l'aposta de l'estudi Peris+Toral arquitectes per incorporar una innovació tipològica en l'habitatge social amb lloguers assequibles a preus competitius de mercat dins d'una estructura modular sostenible.

Més info: Construmat 2024 pren impuls amb un 50% més d'oferta i espai expositiu

L'edifici ha estat un encàrrec de l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i executat per l'empresa Vías y Construcciones optimitzant al màxim la fusta laminada utilitzada, de EGOIN Wood Group, per aconseguir la seva viabilitat econòmica.

Així mateix, el jurat també ha atorgat dos mencions. La primera ha estat per al centre productiu comunitari Las Tejedoras en Guayaquil (l'Equador) de l'arquitecte espanyol Juan Carlos Bamba i l'estudi equatorià Natura Futura, mentre que la segona l'ha protagonitzat Le Magasin Eléctrique de Arles (França), obra en col·laboració dels estudis Assemble, BC Architects & Studies i Atelier LUMA.

Més informació
La sostenibilitat més innovadora centrarà el congrés de Construmat 2024
Dos de cada deu treballadors de la construcció tenen més de 55 anys
Avui et destaquem
El més llegit